MFF tappade 2–0-ledning till förlust

Publicerad 19 oktober 2020 i Herr,Nyheter

Trots 2-0 med tio minuter kvar av matchen fick MFF åka hem tomhänta från Stockholm. Djurgården vände och vann med 3-2.

Efter 14 dagar utan allsvensk fotboll var det dags för MFF att äntra en fotbollsplan igen för tävlingsmatchande. Djurgårdens IF stod på andra sidan mittlinjen och därmed en på svår bortamatch på konstgräset på Tele2 Arena.

För dagen vinröda MFF tog initiativet tidigt i matchen och via precisa passningar och fint kombinationsspel skapades flera farliga målchanser. Adi Nalic var framme redan i den nionde minuten – men anfallarens avslut gick över ribban. Några minuter senare spelade Nalic vackert fram Sören Rieks. Den här gången var det Djurgårdens målvakt Tommy Vaiho som avstyrde avslutet med en benparad.

18 minuter in i matchen skulle ledningsmålet dock komma. Jo Inge Berget hittade Ola Toivonen som tog emot bollen några meter utanför straffområdet, avancerade och skickade sedan iväg en projektil i målvaktens bortre kryss.

Ola Toivonen var på spelhumör och hans och MFF:s andra mål i matchen kom i den 62:a spelminuten. Sören Rieks och Jonas Knudsen lurade Djurgårdens försvar och fri i straffområdet satte Toivonen 2–0 med en bredsida.

Med knappa tio minuter kvar av matchen reducerade hemmalaget genom Fredrik Ulvestad på nick. Bara minuten efter kom även kvitteringen. Kalle Holmberg målskytt efter ännu en fast situation.

MFF försökte sedan flytta upp laget, men Djurgården var hetare i matchens slutskede och med endast en minut av ordinarie tid ordnade Kalle Holmberg 3–2.

Tungt, tungt för MFF som kontrollerade matchbilden i 80 minuter. Nya tag på söndag då IFK Göteborg väntar på Eleda Stadion.

– Det är hårt för oss. Jag tycker vi kontrollerar matchen och gör en perfekt match tills vi tvingas byta ut AC. Vi släpper in två hörnmål som vi inte ska göra, det är oacceptabelt. Fotboll är tufft, man kan spela en perfekt match i 80 minuter och sedan tappa på ett sätt som inte är acceptabelt, säger Malmö FF:s huvudtränare Jon Dahl Tomasson.

Malmö FF: Ola Toivonen (18′, 62′)