MFF-talanger vinner ungdomspris

Publicerad 20 februari 2013

Filip Helander och Emil Kjellker hyllas för sina framgångsrika fjolårs säsonger.

Filip Helanders fantastiska 2012, där han gick ifrån lärling till en av Allsvenskans bästa mittbackar, har hyllats av många och den 16 mars kommer Fotbollsklubbarnas samorganisation tilldela honom priset som 2012 års bästa Malmöjunior.

– Det är självklart jätteroligt att få det priset, säger Filip Helander samtidigt som han cyklar på en av de många motionscyklarna inne i Swedbank Stadions gym.

Du är i gott sällskap om man tittar på vilka spelare som har vunnit tidigare år.
– Jag har fått höra att Olof Persson, Jasmin och Ponne…eller nä, det var nog Pontus bror som vann det, säger Helander lite retsamt.

Hur ska du kunna toppa förra årets säsong?
– jag går in i årets säsong med ett helt annat självförtroende än sist. Inför förra säsongen hade jag bara spelat någon enstaka match och var fortfarande lärling, nu har jag hela min höstsäsong i ryggen så det är klart att jag har mer självförtroende. Min förhoppning är att fortsätta att spela bra och få en startplats redan från början. Jag tror att det kommer bli ett roligt och spännande år med alla våra nya spelare och europaspelet till sommaren, säger Filip Helander.

Bredvid Filip Helander sitter backkollegan Pontus Jansson och lyssnar intresserat innan han med ett leende enkelt konstaterar

– Filip ligger längre fram än vad jag gjorde i hans ålder.

Filip Helander och Pontus Jansson är båda produkter ifrån MFF:s framgångsrika ungdomssektion som fortsätter att utveckla och utbilda duktiga ungdomsspelare. Att framtiden ser god ut visade klubben inte minst i höstas när fem ungdomsspelare lyftes in i A-truppen men även längre ner i åldrarna gror talangen. Skånes Fotbollförbund har valt att tilldela MFF:s Emil Kjellker, född 96, pris för den mest lovande ungdomsspelaren i Skåne 2012, ett beslut som inte förvånar Emils tränare, Anders Palmér.

– Emil spelar som innermittfältare och är en kille som jobbar hårt, både upp och ner. En typisk tvåvägsspelare då han gör sina mål men jobbar lika hårt i det defensiva. Han har väldigt god karaktär och är en kille som vill lära sig mer vilket han visar på match och träning. Han är en sådan kille som man vill ha i sitt lag så jag tror att han kan gå långt, berättar Anders Palmér.

Malmö FF vill gratulera Filip Helander och Emil Kjellker för sina priser och önska dem ett minst lika framgångsrikt 2013.