MFF-supportrar cyklar till bortamatchen mot Östersund

Publicerad 21 april 2016 i Nyheter

Det är två MFF-supportrar från Nätverksföretaget Kodexe som ska cykla de 125 milen till Östersund för att se den allsvenska matchen mellan Malmö FF och Östersunds FK – med start från Swedbank Stadion och med Jämtkraft Arena som slutmål.
– Tanken är att cykla förbi en stad, ta med sig ett gäng supportrar och visa Sverige att fotboll förenar, säger Michael Nilsson Pauli. 

Redan förra året fick Daniel Håkansson och Michael Nilsson Pauli idén att välja cykeln som färdmedel till en av MFF:s bortamatcher. Den gången var det Falkenberg som var slutdestinationen. Den här gången är det alltså Östersund som är målet och i samband med långcyklingen kommer Daniel och Michael också att samla in pengar till välgörande ändamål.

– Vi sa att vi inte bara kan cykla någonstans, utan att vi får göra någonting roligt med det. Vad ska vi då göra tänkte vi? Så vi valde att samla in pengar till Barncancerfonden och Världsnaturfonden, säger Daniel Håkansson.

Rutten kommer att ta Daniel och Michael från Malmö via Helsingborg, Falkenberg, Göteborg, Borås, Jönköping och Örebro innan resan får sitt klimax i Östersund och matchen mellan Östersunds FK och Malmö FF.

Tanken är att de ska besöka andra allsvenska klubbar på vägen upp till Östersund och att supportrar till andra klubbar ska fatta tyckte för idén och cykla med valfri sträcka.

– Vi vill visa att man kan göra någonting som är förenande och vi vill gärna ha med andra supportrar en bit på vägen. Tanken är att cykla in i en stad, ta med sig ett gäng supportrar och visa Sverige att fotboll förenar, säger Michael Nilsson Pauli.

Men den initiala planen var att cykla till Sundsvall – och inte till Östersund.

– Jag tror att jag sa Sundsvall först, men sen tänkte vi att nykomlingar är trevligt att hälsa välkomna. Det ska ju vara en liten tokig grej också, så det är perfekt att Östersund gick upp i Allsvenskan, säger Michael.

Hur har ni lagt upp det med träning?
– Vi kör så mycket vi kan, säger Daniel.

– Man sätter sig på sadeln då och då och så trampar man på, instämmer Michael.

Var det längesedan ni var ute?
– Om vi räknar den träningen som vi kan tillgodoräkna oss så har vi inte varit ute speciellt långa pass, ungefär 10 mil kanske. Vi behöver mer träning och vi har hela tiden känt att det är mycket tid kvar men nu är det bara några veckor, säger Daniel.

Den 22 maj påbörjar Daniel och Michael sin resa, en resa som inte får ta mer än sex dagar eftersom matchen spelas den 28 maj. Resan har möjliggjorts med hjälp av ett antal företag från Nätverket och nu ligger allt fokus på att få in så mycket pengar till välgörenheten som möjligt.

Vad ser ni fram emot mest med resan?
– Stiga av sadeln i Östersund, säger Daniel med ett skratt.

– Ja, så är det nog faktiskt, säger Michael och fortsätter. Just nu ser jag fram emot naturupplevelsen, att cykla rakt ut i skogen ungefär. Men jag tycker också det är jättespännande att se om vi kan få igång supportercommunityn, vi har varit i kontakt med supportrar till varje klubb och fått bra respons.Ni kan följa Daniel och Michaels resa på Facebook-sidan ”På cykel till bortamatchen”.

huvudpartners

officiella partners