MFF Support passerar ny drömgräns

Publicerad 08 augusti 2002

I dagarna passerar man 2500 medlemmar. Det finns medlemmar över hela världen. En av de minsta underavdelningarna finns i Dubai. Den har bara fyra medlemmar men också en av de mest hängivna supportrarna.

Mest medlemmar finns naturligtvis i Malmö med omnejd men även Stockholm med sina cirka 150 medlemmar och Hörby(!) med 110 medlemmar är starka fästen.

Peter Nilsson jobbar på ett stort svenskt företag i Dubai. Han har startat MFF Support Dubai som för närvarande har fyra medlemmar. Förutom att han lovat att måla elva kameler himmelsblå om man vinner guld så kommer här ett par intressanta fakta om killen.

En match ringde han från Dubai till en polare i Stockholm. Denne la sin mobiltelefon intill sin stereo så att Peter kunde följa Sportradions sändningar och därmed Malmö FF:s match. ”Det blev lite dyrt” var hans kommentar till det hela.

Till bortamatchen mot ÖIS flyger han till från Dubai till Göteborg enbart för att se matchen

För ett tag sedan var han inne i MFF Supports butik. Eftersom det inte är så ofta så passade han på att handla rejält. Summan hamnade på 2700:- Då säger säljaren bakom disken: ”du är nog den enskilda person som handlat för mest pengar i butiken” varvid en annan säljare i rummet intill reser sig för att gå ut i butiken samtidigt som han under sin vandring säger; ”nä det är fel. Jag har haft en kund som handlat för 3500:-….”, får syn på Peter och säger ”..men det var ju du!!”