MFF startar två nya akademier i Skåne

Publicerad 01 februari 2019 i Nyheter

Malmö FF öppnar två nya fotbollsakademier i Skåne när Toftanässkolan i Malmö och Prästamosseskolan i Skurup öppnar till hösten 2019.

Toftanässkolan är en nybyggd skola i östra Malmö och kommer från och med augusti 2019 att ta emot högstadieelever som ges möjlighet att kombinera seriöst skolarbete med en satsning på fotbollen.

– Det är stort söktryck hos våra akademier i Malmö. Med Toftanässkolan kommer vi få möjligheter att ta in fler duktiga fotbollsspelare från olika delar av Malmö. Det är bra för Malmöskolorna och det är bra för Malmöfotbollen, säger Jan-Olov Kindvall, akademiansvarig på Malmö FF.

Mellan 25 till 30 elever kommer att börja i årskurs 7-9 och sex stycken MFF-tränare kommer att leda den fotbollsmässiga verksamheten. Rektor på skolan blir Claes Jeppsson.

– Jag tror att skolan har mycket att lära av föreningslivet och idrottsrörelsen. Där kan skolan ta med sig många värderingar. Vårt mål är inte att göra elever till fotbollsproffs som 15-åringar utan att de kan kombinera ett bra skolresultat med högkvalitativ fotbollsträning, samtidigt som vi vill att de ska bli bra människor på lång sikt säger Claes Jeppsson.

I Skurup kommer den nya Prästamosseskolan ta över de fotbollsprofilerade elever i årskurs 8 och 9 från Mackleanskolan. Dessutom kommer alla nya högstadieelever i årskurs 7 att få möjlighet att provspela för en plats i MFF-akademin på den nyöppnade skolan.

– Vi har haft en dialog med Skurups kommun i många år och de har en god uppbyggd struktur för att driva en akademi. Det är en intressant region som ligger bra i relation till Malmö och det gör att vi kan få in ännu fler duktiga elever i Skåne till våra akademier, säger Jan-Olov Kindvall.

– Det är jättestort för oss och ett bevis på att vi har gjort det bra under en lång tid. Tillsammans med Malmö FF kan vi växla upp ordentligt och få ännu högre kvalitet på vår skola. MFF har ett fantastiskt nätverk med alla akademier i Skåne och det kommer också hjälpa oss att utvecklas, säger Mattias Liedhiolm, rektor på Prästamosseskolan i Skurup.

huvudpartners

officiella partners