MFF startar mellanstadiefotboll i Simrishamn

Publicerad 01 juni 2017 i Nyheter

Rektorer och instruktörer/tränare på de fem skolorna. Foto: Christian Esbjörnsson.

Hösten 2017 kommer Malmö FF att starta mellanstadiefotboll på fem skolor i Simrishamns kommun.

Det är på Nils Holgerssonskolan, Gärsnäs skola, Borrby skola, Piratenskolan i Kivik och Fredsdalsskolan som mellanstadiefotbollen kommer att starta till höstterminen 2017.

Mellanstadiefotbollen är för alla elever i årskurs 4-6 som från september kommer att träna fotboll en gång i veckan under skoltid. MFF kommer att bistå med material och ungdomstränare en till två gånger i månaden på varje skola.

– Simrishamns kommun har under många år haft ett mycket bra samarbete med Malmö FF. Därför är det extra roligt att vi nu kan utöka detta samarbete med MFF genom att ge mellanstadieeleverna på fem skolor chansen att träna fotboll på skoltid. Detta kommer att stärka fotbollen på Österlen, säger Karl-Erik Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Simrishamns kommun.

Det är sex år sedan MFF startade sin första akademi utanför Malmö – och då föll valet på Simrishamn. Nu utökas samarbetet med mellanstadiefotboll på fem skolor runtom i Simrishamns kommun.

– Vi startade vår första akademi utanför Malmö i Simrishamn år 2011 och har alltid haft ett bra samarbete med kommunen. Därför är det extra roligt att Simrishamn blir första orten för vår mellanstadiefotboll, säger Jan-Olov Kindvall, avdelningschef på MFF i Samhället.

huvudpartners

officiella partners