MFF startar Fotbollsakademi i Kristianstad

Publicerad 27 januari 2016 i Nyheter

Jan-Olov Kindvall, Malmö FF och Anders Tell (S), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden Kristianstad kommun, tecknar samarbetsavtalet. Foto: Kristianstad.se

I höst öppnar Malmö FF och Kristianstad kommun en Fotbollsakademi på Fjälkinge skola. Akademin blir den nionde som MFF startar i Skåne.

Fjälkinge skolas rektor Ola Axelsson är nöjd med att från och med hösten 2016 kunna erbjuda högstadieeleverna seriösa studier i kombination med en satsning på idrotten.

– Detta kommer att ge Fjälkinge skola en tydlig profil och ökar skolans attraktionskraft ytterligare. Men viktigast av allt – Fotbollsakademin ger unga tjejer och killar en möjlighet att satsa på studierna samtidigt som på sina fotbollsdrömmar, säger Ola Axelsson.

Malmö FF:s Per Ågren är glad över att MFF:s akademikoncept sprider sig över hela Skåne.

– Det känns kul att vi når långt ut i den skånska myllan. Kristianstad är en idrottsstad där fotbollen växer och finns många duktiga tjejer och killar som vi ser fram emot att jobba med.

Akademin blir MFF:s nionde och är en av fyra nya akademier som hittills är klara för uppstart till hösten.

– Vi har nått resultat och haft kvalitet i de skolor vi startat upp på och då känns det som att vi kan expandera. Det gör vi i samarbete med kommunerna när det känns rätt både ur samhällsperspektiv och Malmö FF:s perspektiv. Mycket handlar om skolledning, kommunledning och infrastruktur på skolorna, säger Per Ågren.

Informationsträff gällande Fotbollsakademin i Kristianstad kommun kommer att hållas på Fjälkinge skola den 1 mars 18.00 – 20.00. Uttagning/provspel genomförs i slutet av mars. Datum och tid meddelas vid informationsträffen.

Läs mer om MFF:s Fotbollskademier

Kontakt

Per Ågren, Malmö FF
0733-20 64 60

Ola Axelsson, rektor Fjälkinge skola
0733-13 66 72

huvudpartners

officiella partners