MFF skriver A-kontrakt med Samuel Adrian

Publicerad 25 maj 2018 i Nyheter

Malmö FF har tecknat ett A-kontrakt med den 20-årige mittfältaren Samuel Adrian. Avtalet sträcker sig till och med 2020.

Samuel Adrian kom till Malmö FF från Blentarps BK som 8-åring och har sedan dess klättrat i ungdomslagen innan han skrev på ett lärlingskontrakt i april 2017. Samma säsong gjorde han allsvensk debut för Malmö FF.

I år har han medverkat i fem allsvenska matcher, varav en från start. Debuten i startelvan kom i den senaste matchen, när MFF besegrade BK Häcken med 2–0.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Han är en ödmjuk, hårt arbetande kille som ständigt tar steg framåt. Den senaste tiden har han verkligen visat att han hör hemma här. Han gjorde en jättefin insats mot BK Häcken och även om detta har varit planerat ett tag blev valet ännu lättare efter den matchen.

– Han har gått hela vägen upp genom ungdomslagen och det är härligt att se att ännu en spelare kommer upp och levererar i A-laget.

Samuel Adrian:

– Tiden som lärling har varit lärorik. Man har fått många nya erfarenheter. Den senaste tiden har det gått bra på träningar och i U21-matcher. Men det var främst senast mot BK Häcken som jag kunde visa att jag håller på allsvensk nivå.– A-kontraktet är ett bevis för att de tror på mig och det känns som att jag är ännu närmare att få regelbunden speltid. Jag trivs jättebra i Malmö och här vill jag fortsätta.

huvudpartners

officiella partners