MFF ska stoppa Östers väg till Europa

Publicerad 27 februari 2013

På lördag tar Malmö FF emot Östers IF i den första gruppspelsomgången i Svenska cupen, observera att matchen spelas på anrika Malmö stadion. MFF.se har fått en pratstund med Östers tränare, Andreas Thomsson, om hur hans tankar är inför lördagens match.

Hur har er försäsong sett ut hittills?
– Vi har tränat i Tipshallen väldigt mycket och det har gått bra. Vi har även spelat en hel del träningsmatcher och det har sett ganska stabilt ut. I januari var vi dessutom i Rostock på ett kort träningsläger och hann även med en match mot Hansa Rostock som vi förlorade med 1-0, berättar Andreas.

Thomsson berättar att MFF borde se upp med Freddy Söderberg som har varit väldigt vass och vann lagets interna skytteliga förra året. På lördag gäller det därför för våra försvarare att hålla ett extra öga på Söderberg för att inte låta Öster gå vinnande ur striden.

Östers IF är en klubb som väldigt gärna vill ut i Europa och den lättaste vägen dit är att vinna cupen. Malmö FF står som första hinder och Andreas Thomsson har bra koll på motståndet.

– Malmö spelar en attraherande fotboll, de spelar också väldigt offensiv. Man låter ytterbackarna ligga väldigt högt upp i banan under anfallen. Det är även ett ungt och intressant lag med många olika duktiga fotbollsspelare, Hamad, Thern och Eriksson är några exempel, avslutar Andreas.

/Wilhelm Nilsson

Malmö FF – Östers IF
Lördag 2/3
Kl 15.00
Malmö Stadion
Köp din biljett i MFF Shopen eller här