MFF ska gnugga de sista detaljerna mot MAIF

Publicerad 23 februari 2014

Malmö FF spelar imorgon sin andra träningsmatch på hemmaplan för året när Mjällby AIF kommer på besök. Hemmalaget MFF hoppas kunna hitta de sista detaljerna i spelet som måste sitta inför gruppspelsmatchen mot Degefors IF nästa vecka.

– Jag tycker personligen att jag gjorde en bra insats mot FC Nordsjälland senast. Vi har fått in en ny spelare i form av Markus Rosenberg som vi fortfarande försöker lära känna på fotbollsplanen och vi är kanske inte riktigt där ännu. Jag känner att spelet kan bli riktigt bra men att hela laget behöver mer tid för att lära känna honom. Det var likadant när jag kom i somras och det tog någon match innan jag och Magnus Eriksson förstod varandra på planen. Just nu har vi intentioner och när allting sitter kommer det bli hur bra som helst, berättar Guillermo Molins.

Morgondagens match mot Mjällby AIFs blir MFFs sista chans att finputsa detaljerna inför gruppspels matchen i Svenska cupen mot Degerfors IF nästa lördag. Guillermo Molins känner att laget är redo och välkomnar tävlingsmatcherna.

– Vi ligger bra till rent formmässigt. Vår nya fystränare, Ben Rosen har följt vår utvecklingskurva via GPS-sändare som vi har på oss under träning och match, och där vi kan vi se att vi hela tiden har förbättrat oss. Vi löper större sträckor och vi löper mer intensivt, så det ska bara bli kul att komma igång med tävlingsmatcherna, säger Molins.

För Malmö FFs nya ytterback, Mahmut Özen kommer matchen imorgon bli av en speciell karaktär då han ställer upp mot sina forna lagkamrater.

– Det ska bli väldigt roligt att möta dem. Jag har pratat lite med Gbenga Arokoyo där vi båda känner att det ska bli spännande och jag tror att det kommer bli lite mer snack i telefon och via sms med de andra i Mjällby under kvällen och imorgon, berättar Mahmut Özen.

Under söndagens träning gick det att se att Hareide väljer att starta med Mahmut Özen på högerbacken samtidigt som Miiko Albornoz tar ett steg ut till vänsterbacken för att täcka upp för skadade Ricardinho.

– Det ska bli otroligt skoj att få starta imorgon. I matchen mot Nordsjälland fick jag hoppa in och jag har alltid tyckt att det är lite svårare att komma in mitt i matchen istället för att starta. Du får en annan uppladdning när du vet att du ska starta och du kan fokusera under hela uppvärmningen, säger Özen.

– Jag tror att vi kommer äga bollinnehavet och att Mjällby kommer försöka hitta ytan bakom oss yttrar. Det roliga med träningsmatcher är att båda lagen alltid går för att vinna och imorgon tror jag, om vi bara är fokuserade, att vi kommer vinna, berättar Mahmut.

Malmö FF – Mjällby AIF
Måndag 24/2 klockan 15.00
Malmö IP
Alla med uthämtat årskort går in gratis annars kostar det 60 kr för vuxen och 40 kr för ungdom.
Om du inte har möjlighet att vara på plats kommer MFF.se att livesända matchen. Mer info om det här