MFF segrade i genrepet

Publicerad 01 augusti 2021 i Dam,Nyheter

Med en vecka kvar till omstarten av seriespelet i division 3 genrepade MFF hemma på Malmö Stadion mot Sjöbo IF. En händelserik eftermiddag slutade med seger 10–1 i en match där F06-spelaren Mikaela Cindic fick göra sitt första mål i A-laget.

Under augusti månads första dag träningsspelade Malmö FF mot division 2-laget Sjöbo IF. Med en vecka kvar till omstarten av seriespelet låg fokus på tempo och detaljer för det himmelsblå laget. Det var också en fin kombination av de båda delarna som gav MFF ledningen redan i den sjätte spelminuten. Ute på högerkanten visade Elvira Ramel upp sin snabbhet när hon tog sig förbi sin försvarare. Med ett inlägg längs marken hittade bollen vidare till Annelie Nilsson som kallt chippade bollen över en utrusande Sjöbomålvakt fram till 1–0.

Det var en intensiv matchinledning. Gästerna bjöd på fysiskt motstånd och bara ett par minuter efter ledningsmålet kvitterade Sjöbo. Ett välplacerat distansskott letade sig in bakom en chanslös Vera Ejlertsson i MFF-målet. Det höga tempot höll i sig och på ett långt, svepande inlägg kunde sedan Elvira Ramel själv stöta in bollen i mål som en snabb replik på gästernas kvittering och kort därefter ökade även Melina Skarström på till 3–1.

Efter de snabba målen hittade MFF flyt i spelet och Sjöbo fick allt svårare att hänga med. Innan den första halvleken var slut hann Annelie Nilsson med att fullborda ett hattrick när hon med ett stenhårt avslut satte sitt tredje för eftermiddagen. När domaren blåste för pausvila på Malmö Stadion hade MFF gått ifrån till en 7–1-ledning.

Likt den första inledde MFF även den andra halvleken med att bjuda hemmapubliken på ett tidigt mål. Även om intensiteten mattades av i värmen kunde de himmelsblå genom noggrannhet och finess komma till fler farliga lägen. Med i eftermiddagens matchtrupp fanns F06 spelarna Mikaela Cinric och Isabel Bodecker och båda två fick hoppa in och spela större delen av den andra halvleken. Anfallaren Mikaela Cindic behövde bara ett par minuter på plan innan hon i en trängd situation visade upp fin speluppfattning när hon placerade in sitt första A-lagsmål. Malmö FF vann tillslut med 10–1.

På söndag, 8 augusti, drar seriespelet igång igen för Malmö FF som i omstarten av division 3 möter IFK Trelleborg på bortaplan.

MÅL:

MFF: Annelie Nilsson (4), Saga Fredriksson (2), Elvira Ramel, Melina Skarström, Ida Lyberg, Mikaela Cindric

Tränare Fredrik Jahnfors:

– Vi jobbar hårt idag med att hålla uppe ett högt tempo genom hela matchen. Blir det avbrott ser vi till att det blir korta avbrott och vi hjälps åt genom över hela banan med att hålla uppe farten i vårt spel. Jag tycker att vi har många långa fina anfall idag där många spelare från samtliga positioner är med och bygger upp de lägena vi skapar. Likaså i vår press, när vi tappar bollen är vi där och vinner tillbaka den direkt, oavsett var på plan vi befinner oss.

– Saga (Fredriksson) har varit borta länge med skada och gör sin första match från start i år och hon kliver in och gör 2 mål och fyra målgivande passningar. Otroligt härligt att se hennes spelglädje och hur hon inte bara själv tar plats på plan utan också involverar sina medspelare i sitt sätt att spela.

– Vi mötte ett fysiskt starkt lag men jag tycker vi löser det genom att vara rörliga och på så vis tröttar vi också ut vår motståndare. Mot slutet blir vi nog också trötta för vi börjar ta avslut från distans, när vi med lite kyla egentligen har möjlighet att hålla i bollen. Men vi har gjort två fina matcher här nu inför omstarten så det känns bra inför hösten.

Laguppställning:

Vera Ejlertsson,
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Beatrice Andersson, Saga Fredriksson,
Melina Skarström, Amanda Kander, Rebecka Holm,
Elvira Ramel, Annelie Nilsson, Ida Lyberg

Ersättare: Ida Hansson, Stina Stadig, Isabel Bodecker, Mikaela Cindric.

huvudpartners

officiella partners