MFF prisade för bästa fotbollsplan och affärsteam

Publicerad 04 april 2018 i Nyheter

Malmö FF har mottagit utmärkelserna Årets Affärsteam av Svensk Elitfotboll samt Årets Fotbollsplan i Allsvenskan 2017 av Spelarföreningen.

Utmärkelsen Årets Affärsteam delas ut av Svensk Elitfotboll och vinnarna offentliggjordes i samband med intresseföreningens medlemsmöte i mars. En jury bestående av representanter från Idrottens Affärer, Handelshögskolan och Deloitte tillsattes för att utse vinnarna.

Malmö FF mottog pris i den allsvenska kategorin med följande motivering: ”Malmö FF har under sitt allsvenska mästarår även visat exceptionell affärsmässig kraft. Genom en välskött och framgångsrik verksamhet har Malmö FF uppnått de affärsmässiga kriterier som krävs för att utses till Årets Affärsteam i Allsvenskan 2017.”

– Det är med stolthet MFF tar emot priset som Årets Affärsteam. Det är naturligtvis extra roligt att ta emot ett pris där kollegorna i Allsvenskan och Superettan varit delaktiga i beslutet, säger Magnus Svensson, försäljningschef i Malmö FF, till SEF i samband med offentliggörandet.

Även Spelarföreningen, de svenska fotbollsspelarnas intresseorganisation, delade nyligen ut priser i olika kategorier för insatser säsongen 2017. Samtliga priser baseras helt och hållet på spelarnas röster.

Malmö FF:s hemmaplan Stadion prisades som årets allsvenska fotbollsplan och Anders Christiansen vann i kategorin årets spelare 2017. Dessutom tog tre MFF-spelare från fjolårssäsongen plats i årets elva: Johan Wiland, Anton Tinnerholm och Anders Christiansen.

huvudpartners

officiella partners