MFF P16 mästare i DM

Publicerad 05 september 2017 i Nyheter

Malmö FF:s P16-lag kan titulera sig DM-mästare efter att ha besegrat FC Näset med klara 4-0 i lördagens final.

DM-slutspelet bestod av totalt fem omgångar med utslagning direkt. På vägen till finalen besegrade MFF i tur och ordning GIF Nike, Husie IF, BK Höllviken och Trelleborgs FF. I lördagens final väntade FC Näset.

– En lurig match där motståndarna ser det som sitt livs match att få möta MFF i en final. De krigar och kämpar och vi har svårt att komma upp i standard till en början, säger MFF-tränaren Jeffrey Aubynn.

Efter 37 minuters spel tog MFF ledningen med 1-0 genom Leo Cariboni Killander. Resterande tre mål gjorde MFF inom loppet av fyra minuter, när det återstod drygt en kvart av matchen.

– Tycker vi är stabila och gör en okej insats. Som tränare vill man alltid ha det visuellt perfekt. Men överlag har vi gjort bra prestationer och är värdiga mästare i den här turneringen, säger Jeffrey Aubynn.

– Vi har otroligt många duktiga fotbollsspelare och det är en ynnest för oss tränare att hjälpa dem att utvecklas. Samtidigt har de väldigt mycket kvar att lära, men det är bara naturligt i den här åldern.

Värt att notera är att MFF gav speltid åt två spelare födda 2003, Ajdin Avdic och Casper Nilsson. Den förstnämnde blev dessutom matchens sista målskytt på straff i den 78:e minuten.

Malmö FF – FC Näset 4-0 (1-0)
Målskyttar: Leo Cariboni Killander, Henrik Sandell, Hamid Abdulla, Ajdin Avdic

huvudpartners

officiella partners