MFF P16 klara för SM-final!

Publicerad 11 oktober 2008

Malmö FF:s P16-killar vände underläge till seger med 1-3 borta mot AIK och spelar därmed SM-final på hemmaplan på onsdag.

11 oktober 11.00, Skytteholms IP
SM-semifinal P16
AIK, Solna- Malmö FF
1-3(1-1)

Mål
1-0 23 min
1-1 38 min Filip Helander
1-2 45 min Besnik Rrustemaj
1-3 73 min Besnik Rrustemaj

Kommentar
Trots att man vunnit serien, MM och DM så har målet hela året varit att ta sig till SM-final – och nu är man där. Men man nöjer sig inte med det.

Matchen började jämnt men ju längre matchen led desto mer tog himmelsblått, som så många matcher innan, över och vann rättvist med 3-1 inför ögonen på en del MFF-supportrar bland annat VD Pelle Svensson.

Det är andra året i rad som Anders Palmér och Tore Cervin tillsammans med lagledare Roland Johansson tar P16 till final.

Anders Palmér
”Vi gör en fantastisk andra halvlek. Hela laget spelar en mycket bra fotboll. AIK är ett bra lag men vi äter upp det fullständigt i andra halvlek. Vi vinner med 3-1 men vi har dessutom en i stolpen, en i ribban och Alex hävdar att hans boll var inne men det dömdes bort.

Vill tacka klubben som ställde upp inför den här semifinalen. Vi åkte upp igår och tränade på konstgräset. Det gjorde att det blev en riktigt proffsig laddning med sömn, mat och träning. Killarna fick känna på hur det är på seniornivå.

Vi är inte nöjda med att bara ha gått till final utan vill vinna finalen. Det lag som skall slå oss skall vara bra.”

Final
Den andra semifinalen spelas mellan IFK Norrköping och GAIS.

Finalen spelas, enligt uppgift, i Malmö nu på onsdag den 15 oktober. Hemsidan återkommer med mer information lite senare.