MFF P 16 vann turnering i Frankrike!

Publicerad 15 juni 2003

MFF:sP 16-lag tog i pingsthelgen hem en internationell turnering i d `Ascq i norra Frankrike. Detta efter ett dramatiskt slutspel, där såväl semifinal som final vanns på straffar.

I semifinalen blev det 6-5 mot Lokomotiv Sofia, i finalen 5-4 mot det franska distriktslaget Val d`Oise. Starka nerver hos MFF-pågarna – inte enda straffmiss!

Tolv lag från fyra länder fanns med i turneringen som arrangerades för sjunde gången, det var dock första gången MFF fanns med.
_ Inte toppklass på alla motståndare, men härligt att få ta hem turneringen, tyckte tränaren Johnny Gyllensjö, som fick finna sig i att åka i duschen med träningsoverallen på, tillsammans med lagledaren Ola Gällstad.

MFF fick också hederspriser för både bästa försvarsspel och bästa anfallsspel och mittfältaren Mehmet Bagorja fick priset som turneringens bäste spelare. Dino Alajbegovic blev turneringens skyttekung.

Mer internationellt:
Fyra MFF-are har ju varit med P 85-landslaget i Portugal, tredjeplats i fyrnationsturneringen efter vinst mot Portugal men förluster mot England och Spanien. Samtidigt har resten av U-truppen, kompletterad med fyra juniorspelare, spelat en U 19-turnering i Croix i Frankrike. En traditionsstark och publikdragande turnering, som arrangerades för 47:e (!) gången i rad.
Malmö FF kom sjua bland tolv lag, vilket får anses godkänt. Förlust 0-1 mot franska Wasquehal men meriterande seger mot Nordirlands landslag, 1-0, i gruppspelet. Det gav en andraplats i gruppen. I placeringsspelet blev det 0-3-förlust mot USA:s landslag men seger med 2-0 mot arrangörsklubben IS Croix i sista matchen, där fem 17-åringar fanns med i MFF-startelvan. Rasmus Bengtsson var den kanske mest framträdande av dessa, i övrigt tjusade Jesper Rendin publiken med finesser i avslutningsmatchen där han gjorde ett mål, det andra gjorde Fredrik Hansson på straff.
Segerskytt mot Nordirland var Charles Anderson, i den matchen var många duktiga men kanske allra vassast var målvakten Joakim Moberg.

Belgiska Excelsior Mouscron vann turneringen efter finalseger mot Puebla från Mexico.