MFF – Östersunds FK 0–2

Publicerad 04 februari 2017 i Nyheter

MFF skapade flera målchanser men lyckades inte spräcka nollan. Östersunds FK vann träningsmatchen i Salou med 2-0.

Efter en intensiv men jämn inledning var det MFF som skapade den första riktiga farligheten i den 19:e minuten när Pawel Cibicki tog sig fram längs kanten och hittade Magnus Wolff Eikrem inne i straffområdet. Eikrems avslut med högern svepte dock precis utanför stolpen. Bara minuten senare var det nära igen. Mattias Svanberg väggade sig fram till ett friläge men hans skott smet utanför.

Den första halvleken slutade mållös. I början av den andra halvleken fick nyss inbytte Yoshimar Yotún ett skottläge ur snävt läge. Tyvärr kanske lite för snävt, för ”Yoshis” skott hamnade i målgaveln.

Trots att MFF hade stort bollinnehav och fortsatte att skapa målchanser halvleken igenom kunde Östersunds FK sticka upp och göra 1-0 efter viss passivitet i MFF-försvaret. I 87:e minuten utökade Jämtlandslaget ledningen när Doug Bergqvist nådde högst på en hörna och nickade in bollen i bortre hörnet.

Östersunds FK: Bertilsson (73’), Bergqvist (87’)