MFF öppnar fotbollsakademi i Arlöv

Publicerad 27 oktober 2015 i Nyheter

Jane Andersson, kultur och fritidschef Burlövs kommun, Ninda Menkus, rektor Vårboskolan och Jan-Olov Kindvall, Malmö FF.

Malmö FF:s framgångsrika akademikoncept når nu ut till ännu fler unga. Tillsammans med Burlövs kommun öppnar vi fotbollsakademi på Vårboskolan i Arlöv med start höstterminen 2016.

Vårboskolan har redan fostrat den kända MFF:aren Pontus Jansson. Kanske blir det fler framöver. Från och med nästa höst kommer 25 tjejer och killar i årskurs sju ges möjlighet att kombinera högstadiestudierna med en satsning på fotbollen. Varje år kommer en ny klass sjuor slussas in i akademin, vilket betyder att det i framtiden kommer att gå totalt 75 akademielever på skolan. Schemalagda träningar kommer att hållas på Kronetorpsvallen under ledning av MFF-personal och en tränarutbildad lärare på skolan.

– Detta är en spännande satsning både för kommunen och för Vårboskolan. Samarbetet med MFF kommer att gynna även de elever som inte ingår i fotbollsakademin. Vårboskolan kan förutom fotbollsakademin erbjuda en skola med engagerad personal som stöttar varje enskild elev både socialt och kunskapsmässigt. Vårboskolan är en skola med stort hjärta, där alla är välkomna, samtidigt som det är en skola som satsar på att rusta alla elever kunskapsmässigt inför fortsatta studier, säger skolans rektor Ninda Menkus.

Vårboskolan blir den sjätte skånska skolan med idrottsakademi från Malmö FF. Jan-Olov Kindvall och Per Ågren som arbetar med klubbens akademier tycker det är roligt att Burlövs kommun vill satsa på konceptet.

– Vi är glada över att öppna vår sjätte akademi, denna gång i de spännande nordöstra delarna av Malmö. Vi ser fram emot att få arbeta med ytterligare en engagerad och intressant kommun, säger Per Ågren.

huvudpartners

officiella partners