MFF och Polisen ser fram emot ett fortsatt bra samarbete

Publicerad 26 januari 2016 i Nyheter

Med anledning av Rikspolisens Per Engströms uttalande i förra veckan vill vi i Malmö FF ge vår syn på saken.

Malmö FF värnar om en storslagen inramning runt matcherna med hög stämning och en varm och inbjudande atmosfär för alla och vi arbetar dagligen för att säkerställa detta.

Vi har precis lämnat säsongen 2015 bakom oss. En säsong som bjöd på publikrekord på Swedbank Stadion så väl som för hela Allsvenskan och med rådande årskortsförsäljning ser dessutom intresset ut att öka till årets säsong.

Malmö FF och Allsvenskan lockar publik som aldrig förr.

Malmö FF och Skånepolisen känner att vi har en mycket bra samverkan och vi arbetar för att ständigt utveckla samarbetet på alla områden. Därför kommer Per Engströms uttalande som en överraskning då vi inte fått några indikationer på att vårt samarbete med polisen inte skulle fungera.

– Vi har en mycket bra samverkan med samtliga i Malmö FF och har en kontinuerlig kontakt. Vi ser fram emot att fortsätta på det spåret även under 2016. Vi har även en bra dialog med Malmö-supportrarna och man får inte glömma den positiva supporterkulturen i Malmö, säger Imran Elahi, Supporterpolis i Malmö.

– Samarbetet kring MFF:s säkerhet inför lagets hemmamatcher, både i Allsvenskan och Champions League, har varit mycket god under 2015 och vid tidigare år. Vi och Malmö FF träffas kontinuerligt och tar upp eventuella problem inför de olika matcherna och genom dessa möten får vi båda en gemensam bild, säger Håkan Rengbrandt, Ställföreträdande lokalpolischef Malmö/Söder.

Ordförande i Elitklubbarnas säkerhetsgrupp, Patrik Jandelin, kontaktade i förra veckan samtliga elitklubbar för att få en samlad bild av hur klubbarnas samarbete med polisen fungerar.

Svaren var entydiga: Samarbetet mellan klubb och polismyndighet fungerar mycket bra.

Klubbarnas uppfattning skiljde sig markant mot Per Engströms på alla punkter utom en där man är helt överens:

”Den stora delen av fotbollspubliken sköter sig exemplariskt men det är en liten klick som förstör för allihop.”

Säkerhetsarbetet runt våra matcher är något som fortgår varje dag och vi tror på fortsatt dialog med våra supportrar och Polisen. Allt för att värna om en storslagen inramning runt matcherna med hög stämning och en varm och inbjudande atmosfär för alla.

huvudpartners

officiella partners