MFF nominerade till årets idrottsförening

Publicerad 15 februari 2022 i MFF i Samhället,Nyheter

Malmö FF är en av fyra finalister som blivit nominerade till årets idrottsförening. Priset delas ut av Folkspel och Riksidrottsförbundet där pristagarna utses i mars under galakvällen Årets Eldsjäl.

Malmö FF arbetar intensivt mot rasism och för att vara med och bygga ett bättre samhälle. Nu är föreningen en av fyra finalister inför Årets Eldsjäl, i kategorin årets idrottsförening.

– Vi är en stor familj med en stor och stark röst – därför ska vi vara med och bidra till en bättre region, säger Karin Heri, ansvarig för hållbarhets- och samhällsfrågor i Malmö FF.

Priset delas ut i samarbete mellan Folkspel och Riksidrottsförbundet. Kategorin byter tema varje år, baserat på viktiga områden som idrotten behöver jobba med. I år söker Folkspel inkluderande föreningar, för alla oavsett hudfärg och etnicitet, som arbetar med frågan om vithetsnormer och rasism.

Sedan 12 år tillbaka drivs initiativet ”Grundskolefotboll mot rasismer” med stöd från Malmö FF av Kulturförvaltningen, Biblioteksutveckling, Pedagogisk inspiration, Malmö stad, Organisationen Hela Malmö, TIF, Rädda barnen och D.O.I.T och utgår från Barnkonventionen.

– Detta är inget projekt som vi driver utan det är en del av verksamheten, berättar Karin Heri.

Totalt har uppemot 12 000 barn och ungdomar tagit del av Malmö FF:s ”Grundskolefotboll mot rasism”, vars främsta syfte är att rensa bort fördomar från klassrummet för att de sedan heller inte ska finnas i exempelvis föreningslivsmiljön.

Vinnaren presenteras på Årets Eldsjäls galakväll på Cirkus i Stockholm den 16 mars.

Läs hela motiveringen samt en längre intervju med Karin Heri, här.

huvudpartners

officiella partners