UNGDOMSVERKSAMHETEN/AKADEMI

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier har funnits sedan 2005. De erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan. Idag finns våra fotbollsakademier på 18 olika skolor runtom i Skåne.  

Satsningen på skolan har varit ett bärande inslag ända sedan starten. En majoritet av eleverna kommer inte att kunna försörja sig på sin idrott och måste ha en utbildning att falla tillbaka på. Upplägget har varit så framgångsrikt att skolresultaten i Malmö FF:s akademi är bland de allra bästa av de kommunala skolorna i Malmö. 

I samarbete med Malmö Stad har verksamheten utvidgats till att omfatta andra idrotter än fotboll. Skolan på Eleda Stadion är numera öppen även för flickor och pojkar inom badminton, basket, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, ishockey, squash och tennis som växer och utvecklas genom Malmö FF:s akademikoncept. 

Verksamheten finns inte längre bara på Eleda Stadion i Malmö. Runt om i Skåne finns 18 skolor som bedriver fotbollsklasser i samarbete med Malmö FF och helt enligt vårt koncept. Vi arbetar intensivt med detta framgångsrika akademikoncept och ser oss gärna som delaktiga i att ytterligare akademier öppnas upp. 

huvudpartners

officiella partners