SEKTIONER

Även om fotbollen alltid varit det primära i föreningen, har även andra idrottsgrenar, med varierande framgångar haft sin plats i Malmö FF. 

Badmintonsektionen kvalificerade sig i början på 1970-talet för spel i Allsvenska serien div I och nådde några år senare den absoluta toppen med allsvenskt guld. Härpå följde ett framgångsrikt spel även i Europacupen. 

Badminton Inger Nilsson
Badminton

Bordtennissektionen som bildades 1975, nådde på tio år den absolut högsta toppen inom svensk bordtennis. Bengt Madsen och Håkan Jeppsson, båda tidigare MFF-ordförande, har varit ordförande i sektionen. Håkan Jeppson var även framgångsrik som spelare. 

Bordtennislaget 1987-88

Bowlingsektionen initierades i föreningen av de tidigare MFF-profilerna Fritz Landgren och John ”Tonte” Torstensson. De sportsliga framgångarna var ganska blygsamma med få medlemmar i en undanskymd tillvaro. Trots detta blev bowlingverksamheten nära 60 år gammal i föreningen. 

Bowling

Bridgesektionen bildades 1948 då ”Bridgeklubben 1933” upphörde och gick in som en sektion i Malmö FF. Sektionen var väldigt framgångsrik under 1950-talet och erövrade flera distriktsmästerskap och framskjutna placeringar i SM. 

Bridge

Handbollssektionen nådde som högst en plats i div II, som de aktuella åren var den näst högsta serien i seriesystemet. 

Handboll Representationslaget 1976-77

Ishockeysektionen höll sig på 1960-talet stadigt i toppen på div II och gästspelade även ett par säsonger i den högsta serien, Allsvenskan.  Under en säsong spelade legendaren Sven Tumba i MFF. 

Ishockey Malmö FF A-lag 1971

Tennissektionens medlemsantal var till en början blygsamt efter starten 1944. En avgörande förändring inträffade 1947 då föreningen förvärvade Tennisstadion. Plötsligt fanns det närmast obegränsad tillgång till inomhusplanet och på kort tid växta medlemstalet från 20 personer till över 400 och Malmö FF var landets tredje största tennisklubb.  

Tennis

huvudpartners

officiella partners