MFF möter Wigan den 12 mars

Publicerad 21 februari 2011

MFF fortsätter satsningen på bra internationellt motstånd under försäsongen och åker över till England för en match mot Premier League-laget Wigan Athletic.

– Det kommer gå undan. Wigan kommer med bästa laget så vi kommer få höja oss ett par snäpp för att hänga med, säger MFFs tränare Roland Nilsson.

I försäsongsplaneringen stod det länge ett frågetecken för träningsmatchen andra helgen i mars. Man hade en önskan om att få en bortamatch mot bra motstånd som skulle kunna genomföras ungefär som när vi ska spela i Europa.

– Vi hade spetsat in oss på den här helgen eftersom vi visste att då skulle en del bra lag ha blivit utslagna ur FA-cupen och vara lediga. Simon Hollyhead har bra kontakter och så fort vi såg att de åkte ut slog vi en signal, berättar Nilsson.

Laget åker onsdagen den 9 mars. Tränar på Wigans träningsanläggning torsdagen och fredagen. På lördag spelas alltså matchen och på söndag förmiddag blir det lätt träning innan man åker tillbaka till Sverige.

– Vi får en dag längre än vid en Europa-match. Vi kommer träna på gräs på en bra anläggning. Sen blir det riktigt intressant att se hur laget klarar tempot i Premier League, ler Rolle brett.

– Förra året mötte vi ju Fulham, men det var under deras försäsong, nu möter vi ett lag mitt i säsong, avslutar Rolle och det går inte att ta fel  hur nöjd han är över att få ännu en tuff träningsmatch.

Observera att matchen är stängd för media och allmänheten.
– Det var ett absolut krav från dem att matchen ska vara stängd avslutar Roland Nilsson.