MFF möter West Bromwich Albion i sommar!

Publicerad 09 maj 2012

MFF har bjudit in West Bromwich Albion som också valt att lägga sitt försäsongsläger i Malmö. Den 19 juli möts de båda lagen i en träningsmatch på Swedbank Stadion.

Traditionen att möta internationellt motstånd sommartid håller i sig. I år har MFF bjudit in West Bromwich Albion som också passar på att lägga hela sitt träningsläger i Malmö.

– Vi vill spetsa säsongen med matcher mot bra internationellt motstånd, säger MFFs sportchef Per Ågren. Nu spelar vi själva inte i Europa i år, men ambitionen är att det är där vi ska vara, så det är viktigt att vi hela tiden spelar den här typen av matcher.

West Bromwich Albion har valt att inte bara spela en match här utan också lägga sig på ett åtta dagar långt träningsläger.

– De är mycket nöjda med faciliteterna här, berättar Per Ågren. De kommer hyra in sig i ett av våra omklädningsrum, de har nära till träningsplaner och sitt hotell i stan där de kommer att bo.

Sedan Europacupfinalen mot Nottingham Forrest 1979 är MFF ett aktat namn i Storbritannien. Men matcherna mot brittiskt motstånd de senaste åren har skapat ett gott rykte även åt dagens lag. Oavgjort mot Fulhamn 2010, seger mot Wigan 2011, seger mot Rangers FC i CL-kvalet i somras och försäsongens oavgjorda resultat mot Celtic har inte gått obemärkt förbi.

– Det stämmer, intygar Per Ågren. Det märker vi i våra kontakter med klubbarna där, de har koll på oss. Det märks också på antalet förfrågningar vi får om matcher och andra utbyten. Vi hade ett antal förslag att ta ställning till, men det här var det som passade bäst både sportsligt och tidsmässigt.

Under året har West Bromwich tränats av den gamle MFF-legendaren Roy Hodgson och han har också haft sitt finger med i spelet.

– Jag har kontakt med min gamle tränare, ler Per Ågren, och det hade varit roligt att få se honom här igen. Nu kommer han ju ha lämnat Albion till den här matchen, men hans rekommendationer har vägt tungt. Vi får se om vi kan locka hit honom på något sätt.

Håll utkik på mff.se för mer information om biljetter och exakt matchtid framöver.