MFF-Mjällby 1-0

Publicerad 11 mars 2008

***Uppdaterad med kommentarer***
MFF besegrade Mjällby AIF med 1-0 ute på ett blåsigt Ellenborgs IP efter mål av Jonatan Johansson i första halvleken.
Efter matchen kommenterade Roland Nilsson sitt lags insats i övervägande positiva ordalag.
– Spelarna ger allt idag, de jobbar, sliter och försöker, det tycker jag ser bra ut.

I en ganska händelsefattig första halvlek jobbade MFF så småningom till sig ett markant spelövertag, och farligheterna började dugga tätare. Det dröjde dock till den 39:e minuten innan de himmelsblå tog ledningen genom Jonatan Johansson, som påpassligt rakade in en boll efter fint förarbete av Edward Ofere. Efter paus hamnade MFF i en svacka, då Mjällby tog sig in i matchen, radade upp hörnor och även en och annan farlighet. Det blev dock bättre efterhand, men inte heller i andra halvlek med särskilt många farliga chanser skapade.

Efter matchen var Roland Nilsson övervägande nöjd med vad hans lag presterat.
– Vi tappar inte i fokus. Vi gör det vi sagt och jobbar med det vi kommit överens om. Mjällby spelade tufft och deras spelare sprang mycket, det var bra för oss. Det är en liten stund i andra halvlek, en tiominutersperiod, då vi springer och jagar bollen för oss själva istället för att jobba tillsammans.

Hur tycker du spelet fungerar?
– Det blir bättre och bättre, även om många små detaljer återstår – och det kommer det att göra hela säsongen. Vi har pratat om att vi ska försöka ”rulla” i matcherna, hålla högt passningstempo och våga spela – även på spelare som är markerade, och inte bara tjonga bort bollen. Kanske var det lite mycket tjongande i början, men sedan blev det bättre.

Plus och minus idag?
– Spelarna ger allt idag, de jobbar, sliter och försöker, det tycker jag ser bra ut. Sedan vill vi gärna hålla i bollen och dröja en halv sekund med passningen, och då är det lätt att medspelarna blir ställda, sa Roland Nilsson, och lade till att den lilla osäkerheten också hänger ihop med det svårförutsägbara underlaget.
För även om Ellenborg var bra för en naturgräsplan i början av mars, så var det tuvigt och många märkligt studsar under matchen. Dessutom har ju laget växlat underlag flera gånger på senare tid, från konstgräs, till perfekte floridagreener – till det verkliga gräset här i Malmö i verkligheten idag.
– Och det är det här underlaget vi måste vänja oss vid, för det är så här planerna ser ut i början av säsongen.

Roland lyfte på begäran fram två spelares insatser: Edward Oferes och Jimmy Dixons.
– Jimmy har kommit tillbaka nu, tycker jag, han gör bra ifrån sig. Eddie gör ett fantastiskt jobb, han hade en stor säck på ryggen hela matchen; i den typen av spel är han väldigt bra, säger Roland och syftar på Mjällbys ene, minst sagt reslige och även onödigt bryske mittback.

Nästa match redan på lördag, då norska Lyn ska tas emot på Rosengårds IP 14.00.

Mer om matchen följer i matchreferatet.

/Tobias Christoffersson