MFF – Kalmar FF 1-0

Publicerad 19 maj 2019 i Matches,Nyheter

Anders Christiansens mål i den 74:e minuten säkrade tre poäng mot Kalmar FF.

Det var familjedag, solen sken och himlen var himmelsblå när MFF tog emot Kalmar FF i den tionde omgången i Allsvenskan.

Redan från minut 1 tog MFF också kommandot i matchen och de inledande 25 minuterna präglades därefter av ett stort bollinnehav.

Första riktigt farliga chansen för MFF uppstod efter 25 minuter när Marcus Antonsson fick till ett avslut som tvingade Kalmar FF:s målvakt att rädda till hörna. Minuten senare var det än närmare när Eric Larsson, efter en hörna, plockade upp en andraboll och drog till, men skottet seglade precis utanför den bortre stolpen.

Trots ett stort spelövertag gick MFF till pausvila med ett oavgjort resultat, 0-0.

Den andra halvleken inledde MFF, likt många tidigare hemmamatcher, väldigt piggt. Inom loppet av de första 15 minuterna hade MFF fyra högst kvalificerade målchanser och där Marcus Antonsson stod för tre av dessa.

Men utdelningen skulle till slut äntligen komma, närmare bestämt med kvarten kvar att spela. Framspelad av Markus Rosenberg gjorde Anders Christiansen inget misstag när han fri med Kalmar FF:s målvakt dunkade bollen ribba in, 1-0!

Efter ledningsmålet flyttade Kalmar FF fram och tryckte på för en kvittering, men MFF kunde freda målet alla 90 + 5 minuter.

Tre nya poäng och fjärde raka hemmasegern!

ROB KELLY EFTER MATCHEN

– Vi visste att det skulle bli en tuff match eftersom Kalmar är ett välorganiserat lag. Vi ville ha ett tidigt mål för att öppna upp matchen men deras målvakt storspelade.

– Vi har haft en tuff vecka med intensivt matchande och vi är såklart nöjda med att det blev tre viktiga poäng till slut.