MFF – Jönköpings Södra IF 1–0

Publicerad 11 mars 2017 i Matches

Ett sent mål av Tobias Sana gav Malmö FF segern i träningsmatchen mot allsvenska konkurrenten Jönköpings Södra IF.

Matchens första målchans kom i den elfte minuten när gästande Jönköpings Södra IF kom igenom i en snabb omställning men bollen från Dzenis Kozica lyftes över målet.

I 33:e minuten kunde J-Södras anfallare Árni Vilhjálmsson avlossa ett skott inne i straffområdet som gick rakt i ribbkrysset.

Lasse Nielsen stod för Malmö FF:s första farliga målchans i matchens 38:e spelminut när han nickskarvade en boll i ribban efter en bra slagen frispark av Magnus Wolff Eikrem. När lagen gick ut för halvtidsvila var ställningen alltjämt 0-0.

När Magnus Wolff Eikrem klev av i den 80:e minuten ersattes han av comebackande Anders Christiansen som därmed gjorde sina första spelminuter efter fem och en halv månads rehabilitering.

Efter en ganska chansfattig andra halvlek tvingades Johan Wiland till en bra räddning när bortalagets Dzenis Kozica i den 82:a minuten fick iväg ett bra skott i en farlig omställning. Tre minuter senare spräckte Tobias Sana nollan i matchen och gjorde 1-0 till Malmö FF när han vände upp i straffområdet och sköt ett skott som letade sig in målburens bortre gavel. Framspelningen kom från den nyligen inbytte Anders Christiansen. Målet blev matchens enda och Malmö FF stod som segrare i träningsmatchen mot Jönköpings Södra IF.

Malmö FF: Tobias Sana (85’)

Malmö FF: Andreas Vindheim (57’), Anton Tinnerholm (67’), Anders Christiansen (92’)
Jönköpings Södra IF: Stefan Karlsson (38’), Tom Siwe (78’)