MFF – IK Sirius 3-3

Publicerad 15 juli 2017 i Matches

Trots ledning med både 2-0 och 3-1 tappade Malmö FF segern och matchen mot IK Sirius slutade oavgjort, 3-3.

I strålande solsken på Swedbank Stadion tog serieledande Malmö FF emot tredjeplacerade IK Sirius. Efter sex minuters spel tog sig Mattias Svanberg fram på vänsterkanten och måttade ett inlägg som Jo Inge Berget mötte med pannan. Norrmannens tredje mål för säsongen var ett faktum och 1-0 på resultattavlan.

Trots att Magnus Pehrsson tagit ut många nya i startelvan jämfört med föregående match märktes ingen ringrostighet på planen. Istället visade MFF upp ett imponerande presspel i den första halvleken som IK Sirius gång på gång hade svårt att spela sig ur. Men precis som tidigare under säsongen saknades ofta skärpan i den sista tredjedelen.

I den 40:e minuten satte Jo Inge Berget sitt andra mål för dagen. Oscar Lewicki, lagkapten för dagen, bröt bollen högt i banan och satte upp Magnus Wolff Eikrem till höger, som osjälviskt spelade vidare till sin landsman. Berget gjorde inget misstag från nära håll och MFF kunde gå till pausvila i ledning 2-0.

I den 66:e minuten fick IK Sirius frispark i bra läge och Jesper Arvidsson lyfte in reduceringen med vänsterfoten. Men repliken blev snabb. För i den 69:e minuten sköt Kingsley Sarfo in 3-1 mot sin förra klubb.

Men istället för att punktera matchen slappnade MFF av och bjöd in IK Sirius i matchen. Uppsalalaget reducerade i den 82:e minuten genom Stefano Vecchia och kvitterade i den 90:e genom Philip Haglund. Matchen slutade 3-3.

Magnus Pehrsson efter matchen:

– Det känns inte bra att komma härifrån med en poäng. Onekligen var vi inte tillräckligt bra hela vägen. Sista halvtimmen missar vi att punktera matchen. Vi blir lite obalanserade i vissa lägen och det slutar med två totalt bortslängda poäng från vår sida. Viljan att vinna måste vara större än viljan att underhålla ibland. Nu kan vi lära oss något av det här och spela fotboll i 90 minuter.

Mål
Malmö FF: Berget (6’, 40’), Sarfo (69’)
IK Sirius: Arvidsson (66’), Vecchia (82’), Haglund (90’)

Varningar
Malmö FF: Lewicki (37’), Rakip (68’)
IK Sirius: Nilsson (57’)

Publik
15 501

Johan Wiland
Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson (64’ Bengtsson), Yoshimar Yotún
Magnus Wolff Eikrem (62’ Tinnerholm), Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg
Kingsley Sarfo, Jo Inge Berget (74’ Cibicki)

Ersättare: Fredrik Andersson, Pa Konate, Anton Tinnerholm, Pawel Cibicki, Franz Brorsson, Teddy Bergqvist, Samuel Adrian

Nästa hemmamatch är lördagen den 22 juli klockan 16:00 i Allsvenskan mot Jönköpings Södra IF. Köp biljett till matchen via knappen nedan.