MFF – IF Brommapojkarna 3–1

Publicerad 04 mars 2018 i Matches

Klar seger och gruppvinst i Svenska cupen efter söndagens match mot de allsvenska nykomlingarna.

Klockan hade inte hunnit ticka upp på mer än 30 sekunder innan ett fantastiskt anfall med Alexander Jeremejeff och Mattias Svanberg som upphovsmän ledde fram till ett lysande nickläge för Carlos Strandberg. Anfallaren fick tyvärr kroppen något i obalans och bollen gick strax utanför. Det höga tempot och fina passningsspelet från båda lagen gav en härlig inledning på matchen.

IF Brommapojkarna började så småningom få mer spel på MFF:s planhalva, vilket bäddade för kontringar. Halvvägs in i första halvlek ledde det fram till fint läge för Jeremejeff som inte lyckades hålla nere skottet. Med kvarten kvar kom äntligen ett välförtjänt ledningsmål. Vindheim slog inlägget som Alexander Jeremejeff prickade i mål med pannan.

IF Brommapojkarna var dock nära en kvick replik. Backen Fritiof Björkén fick till ett skruvat skott som Johan Dahlin fullt utsträckt lyckades få fingertopparna på. Men första halvlek slutade 1–0 till MFF och när andra drog igång gjorde Andreas Vindheim en repris på inlägget som gav ledningen. Den här gången prickade han Carlos Strandbergs huvud till 2–0.

MFF ägde matchen men IF Brommapojkarna kunde sätta en fot i dörren när Bajram Ajeti knorrade in en frispark till 1–2. Det blev genast en förändring i stämningen på plan. MFF smällde på med två gula kort som följd innan energin fick utlopp i form av ett vackert avslut från Mattias Svanberg som seglade in i mål. Efter det var det inget snack. MFF spelade inte bara av matchen utan fortsatte att producera målchanser. Närmast var inbytte Traustason som i ett friläge så när tunnlade in sitt första mål i den himmelsblå tröjan.

Matchen slutade 3–1, vilket gav gruppseger och avancemang till kvartsfinalen i Svenska cupen.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Det var en bra fotbollsmatch och en bra prestation. Resultatet talar för sig. Men BP är också bra och kliver fram särskilt efter vårt 2–0. Vi får inte den kontroll vi vill ha just då men annars är mycket bra för vår del. Vi håller en hög intensitet.

Mål
Malmö FF: Jeremejeff (32’), Strandberg (47’), Svanberg (65’)
IF Brommapojkarna: Ajeti (60’)

Varningar
Malmö FF: Lewicki (62’), Vindheim (64’)
IF Brommapojkarna: Martín (15’), Sandberg Magnusson (17’), Ajeti (32’), Gustafsson (59’)

Publik
3155

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim, Lasse Nielsssen, Franz Brorsson (Bengtsson 45+1’), Behrang Safari
Sören Rieks, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg (Traustason 74’)
Carlos Strandberg (Rosenberg 78’), Alexander Jeremejeff

Ersättare: Fredrik Andersson, Eric Larsson, Egzon Binaku, Arnór Ingvi Traustason, Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson, Bonke Innocent.

huvudpartners

officiella partners