MFF – HSK Zrinjski 3–0

Publicerad 08 augusti 2019 i Matches,Nyheter

Malmö FF besegrade HSK Zrinjski med 3-0 på Stadion efter mål av Rasmus Bengtsson, Anders Christiansen och Sören Rieks.

Under torsdagskvällen var det dags för det första mötet i den tredje kvalomgången till UEFA Europa League.

Det var MFF som tog initiativet direkt från avspark med flera bollvinster på offensiv planhalva tack vare ett starkt presspel. Halvvägs in i den första halvleken var Markus Rosenberg oerhört nära att ge himmelsblått ledningen men avslutet gick tätt utanför den vänstra stolpen.

HSK Zrinjski skapade inte särskilt mycket men fick ett jätteläge efter halvtimmen spelad. En långboll nådde fram till en fristående Miljan Govedarica, som sköt strax över ribban.

MFF fortsatte att trycka på för ett ledningsmål och Jo Inge Berget fick ett gyllene läge från nära håll i den 35:e minuten. Gästernas målvakt Ivan Brkic svarade för en reflexräddning och parerade på så vis avslutet.

Ledningsmålet kom i stället på den efterföljande hörnan. Rasmus Bengtsson var sist på bollen och gjorde därmed mål för tredje Europamatchen i rad.

Den andra halvleken inleddes likt den första. MFF hade störst del av bollinnehavet och i den 66:e minuten utökades ledningen till 2-0. Markus Rosenberg spelade fram Anders Christiansen som rullade in hemmalagets andra mål för kvällen.

Åtta minuter därefter var det dags igen. Jo Inge Berget tog sig fram längs högerkanten, bröt inåt i plan och testade ett avslut från distans. Ivan Brkic tippade bollen åt höger där Sören Rieks kom i full fart och stötte in 3-0 ur snäv vinkel.

Returmötet spelas om en vecka, den 15 augusti, på Stadion Pecara i Siroki Brijeg.

Uwe Rösler efter matchen

– Presspelet fungerade riktigt bra i dag, vi vann bollen vid 25 tillfällen på offensiv planhalva och skapade chans efter chans. Vi gör ett mål i den första halvleken och gav oss själva ett bra utgångsläge inför den andra.

– Returmötet kommer att vara helt annorlunda och vi måste göra en liknande insats som den i kväll för att ta oss vidare.