MFF gör stor upprustning av läktarstolarna på Stadion

Publicerad 10 april 2019 i Nyheter

Under våren kommer Malmö FF att genomföra en omfattande renovering av stolarna på Stadion. 17 000 sittplatser ska fräschas upp och vara klara till hemmamatchen mot IF Elfsborg den 12 maj.

När Stadion invigdes 2009 lyste läktarna i himmelsblått och ”MFF” stod skrivet med vita stolar på östra läktaren. Tio år senare har färgen bleknat och övergått i gråa nyanser. På vissa ställen har beklagligt nog även ytskiktet färgat av sig på ytterkläder på personer som sitter på stolarna.

Av både estetiska skäl och för en ännu bättre besöksupplevelse har MFF sedan en tid tillbaka beslutat att göra en omfattande renovering av stolarna. Eftersom renoveringen kräver gynnsamt väder har den inte varit möjlig att genomföra förrän nu. Arbetet kommer att påbörjas efter hemmamatchen mot Hammarby IF den 24 april och vara klart lagom till mötet mot IF Elfsborg den 12 maj.

Notera att ytbehandlingen gör så att stolarna rent visuellt kan se värre ut direkt efter renoveringen. Färgen utvecklas successivt och det kan ta ett par månader innan det slutgiltiga resultatet syns.

Om du skulle uppleva problem med din sittplats innan renoveringen ber vi dig att kontakta en servicevärd för att få hjälp.

Bakgrundsfakta om stolarna på Stadion

Även om det rent mekaniskt inte är något fel på stolarna levde de inte upp till förväntningarna MFF hade på produkten, eftersom färgen började blekna strax efter att garantin gått ut. Enskilda stolar i dåligt skick har dock bytts ut och om du upptäcker en trasig stol får du gärna rapportera detta till info@mff.se.

Inför renoveringen har vi undersökt olika metoder och valt en som med gott resultat använts på bland annat Emirates Stadium. Vi kommer regelbundet att behöva behandla stolarna innan det om ungefär 10 år kan vara aktuellt att byta ut dem.

huvudpartners

officiella partners