MFF gjorde övningar med räddningstjänsten

Publicerad 09 september 2016 i Nyheter

Under torsdagen besökte A-truppen och ledarstaben räddningstjänstens övningsplats för en brandutbildning för att på så sätt öka kunskapen om brandsäkerhet.

– Det är roligt att göra saker ihop och det har både varit utbildande och kul att vara här idag, säger Sportchef i Malmö FF Daniel Andersson om eftermiddagen hos Räddningstjänsten Syd.

Truppen och ledarstaben delades in i grupper där grupperna turades om med teoretiska och praktiska övningar. Teorin bestod i hur man ska agera vid en upptäckt av en brand och de praktiska övningarna bestod bland annat av rökdykning i en byggnad. 

– Vi arrangerar det här för att öka tänket om brandsäkerhet hos våra medborgare. Nu hade vi möjligheten att nå ut med det här budskapet till spelarna i Malmö FF också och det ser vi som väldigt positivt, säger Mattias Karlsson vid räddningstjänsten och fortsätter.

– Det är viktigt att våra förebilder i samhället har kunskaper om en så viktig fråga som brandsäkerhet.

Spelarna fick testa på hur det är att arbeta som brandman i en rökdykningsövning där spelarna fick i uppgift att i grupper om tre gå in i ett rökfyllt hus med ofarlig rök.

– Det var väldigt svårt. Du såg ingenting trots att vi hade tre ficklampor men det var en upplevelse att få testa på och det är viktigt att ha kunskap inom brandsäkerhet, säger Behrang Safari efter övningen.

Daniel Andersson, tror du att det finns några framtida brandmän i MFF-truppen?

– Ja, det har faktiskt sett bra ut idag tycker jag. Överraskande bra!, säger Daniel Andersson.

huvudpartners

officiella partners