MFF – GIF Sundsvall 2‑1

Publicerad 28 maj 2019 i Matches,Nyheter

2-1 mot GIF Sundsvall i den sista hemmamatchen innan sommaruppehållet innebar tre nya poäng och sjätte raka hemmasegern.

Så fort domaren satte pipan i munnen tog MFF tag i matchen. Under de första 20 minuterna radade man därefter upp ett antal högst kvalitativa målchanser. Närmast var Eric Larsson med sin stolpträff efter bara sex minuters spel.

När matchuret tickat upp på 30 minuter var det dock fortfarande mållöst, detta trots att skottstatistiken visade: MFF 11, GIF Sundsvall 0.

Och istället var det bortalaget som skulle göra matchens första mål. Ett missförstånd i MFF-backlinjen ledde till att Pa Konate kunde sätta 0-1 i den 32:e minuten.

Men så, tre minuter innan halvtid, skulle hemmapubliken äntligen få jubla. Ett inspel från Markus Rosenberg styrdes i eget mål av GIF Sundsvall-försvarare. 1-1, välförtjänt!

Spelet jämnades sedan ut något i inledning av den andra halvleken och MFF kom inte till lika många chanser som fallet varit i den första.

Tre byten genomfördes och Franz Brorsson, Guillermo Molins och Romain Gall kom alla in på planen.

Till slut skulle ledningsmålet också komma. I den 78:e minuten tryckte Anders Christiansen till utanför straffområdet – och skottet letade sig in vid den första stolpen!

Ett mål som skulle visa sig bli segermålet och således ytterligare tre nya poäng in på kontot!

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Första halvleken var riktigt bra och fotbollsmässigt var det fantastiskt, ändå hamnar vi underläge 0-1. Därför var det viktigt när vi fick in kvitteringen vid rätt tillfälle, precis innan halvtid.

– Andra halvleken lyckades vi inte hålla i på samma sätt som i den första, vi fick inte till samma press och Sundsvall hade mer boll. Men alla tre byten lyfte oss och vi kom tillbaka in i matchen och fick till slut tre välförtjänta poäng, men det var en tuff match.

Malmö FF: Självmål (42′), Anders Christiansen (78′)

GIF Sundsvall: Pa Konate (32′)

Malmö FF: Anders Christiansen (61′)

GIF Sundsvall: Carlos Gracia (55′), David Batanero (72′), William Eskelinen (75′)