MFF genomför sommarfotbollen & sommarakademin som planerat

Publicerad 26 maj 2020 i Nyheter,Ungdom

Malmö FF:s populära sommarfotboll blir av som planerat 2020. Föreningen har tagit fram tydliga riktlinjer för att undvika smittspridning i samband med fotbollen.

Sommarfotbollen är ett uppskattat inslag bland barn och ungdomar och ett populärt sommarnöje för många fotbollsspelare. Malmö FF har tagit beslutet att sommarfotbollen och sommarakademin 2020 ska genomföras som planerat, men med restriktioner för att undvika smittspridning.

Enligt Folkhälsomyndigheten är det viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig. Myndigheten skriver även att risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att myndighetens råd följs i övrigt.

Malmö FF har därför tagit fram tydliga riktlinjer och förhållningsregler för de ungdomar som deltar på klubbens sommarfotboll.

– Våra samarbetsklubbar är positiva till den här lösningen och vi märker att det finns ett stort intresse för vår sommarfotboll. För ungdomarna är det här en av sommarens höjdpunkter och vi känner att det är viktigt att erbjuda det här i rådande situation. Naturligtvis med tydliga direktiv baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Per Ågren, sportchef MFF Ungdom.

Avbokningsregler

Fram till och med den 1 juni återbetalas hela anmälningsavgiften. Avbokning görs via mejl till sommarfotboll@mff.se.
Efter den 1 juni återbetalas halva anmälningsavgiften till och med en vecka innan lägret.
Hela avgiften betalas tillbaka vid läkarintyg fram till start av lägret.

Ljungby flyttas

På grund av restiden för våra tränare flyttas sommarfotbollen i Ljungby till höstlovet 2020.

Sommarakademin på Eleda Stadion är fullbokad.
Sommarfotbollen i Bjärred respektive Skanör är också fullbokade. Enstaka platser finns kvar på resterande sommarläger.

huvudpartners

officiella partners