MFF försvarade MM-titeln

Publicerad 28 augusti 2003

Unga MFF förstärkta med Thomas Olsson besegradeIFK Malmö med 3-2 och kan även fortsättningsvis titulera sig malmömästare i fotboll.

MFF hann både med att gå in i UEFA-cupen och spela till sig malmömästartiteln en och samma kväll! Medan de stora grabbarna gjorde vad de skulle på Nordirland, fick MFF:s U-trupp förtroendet i finalen mot IFK Malmö.

En A-lagsspelare deltog: Thomas Olsson, som spelade första halvleken helt utan skadekänning.

Laget:

Marcus Dubré – Tobias Nilsson, Maxd Fuxberg, Magnus Carlsson, Fredrik Hansson – Magnus Bönnemark (Marcus Pode 75), Thomas Olsson (Daniel Sliper 45), Anders Eklund, Behrang Safari – Darko Lukanovic, Jesper Rendin.

Det började inte alls bra. IFK Malmö, med sju A-lagsvana spelare, tog ledningen redan efter fem minuter. Dessbättre bekom det inte MFF, som etablerae ett fint spel genom första halvleken. 5 klara målchanser, varav ett stolpskott av Darko Lukanovic.

Kvittering inföll efter 28 minuter, Jesper Rendin målskytt efter fint anfall. Assist Magnus Bönnemark. Några minuter före paus lkunde emellertid IFK Malmö ta ledningen på nytt genom en frisparksrökare från trettio meter. Men MFF tappade inte modet. Ny kvittering i 51:a minuten, Darko Lukanovic efter fint förarbete av Jesper Rendin.

Det avgörande målet i 61:a minuten var – ett självmål. Låt vara efter ett fint MFF-anfall. Behrang Safari rullade upp IFK Malmö från sin vänsterkant – där han var framstående, och utnämndes också till matchens lirare – och slog ett hårt inlägg som en gul back styrde in i mål. 3-2.

Sedan tappade matchen i tempo, och även om MFF producerade ett par målchanser till som kunde punkterat matchen, blev det som så ofta onödigt spännande på slutet, då 3-3 hängde i luften.

Men MFF:s lovande ungdomar red ut den lilla gula anstormningen och skall ha stor heder för sin insats, och för att ha spelat hem ännu en titel till föreningen.