MFF förstärker med ny ungdomsledare

Publicerad 24 augusti 2016 i Nyheter

MFF:s Fotbollsakademier expanderar och i höst är de hela tio stycken runt om i Skåne. När Jörgen Ohlsson lämnar idrottsgymnasiet på Pro Civitas för att ta hand om det ökade behovet på akademierna tillkommer den nya MFF-rekryten Per-Ola Lindkvist. Med en bakgrund som både lärare och fotbollstränare kan han ge ytterligare förutsättningar för utveckling av verksamheten.

Detta är dock inte första gången Malmö FF och Per-Ola Lindkvist korsar vägar. Som ungdomsspelare tillhörde han MFF, även om han utöver någon enstaka tränings- och tipscupmatch aldrig slog sig in i A-laget. Istället utbildade han sig till idrottslärare och flyttade sedmera till USA där han blev ungdomstränare på ett college.

Totalt har han samlat på sig 30 års fotbollserfarenhet och när han för några år sedan ansvarade för ett Skånelag tillsammans med MFF:s U17-tränare Andreas Georgson återknöts kontakten med MFF. Nu tar han klivet in i föreningen för att ansvara för MFF:s verksamhet på idrottsgymnasiet på Pro Civitas, med ytterligare uppdrag för MFF Ungdom och Fotbollsakademin på Swedbank Stadion.

– Jag tror att kombinationen lärare och fotbollsledare är oerhört värdefull. Men även om erfarenhet är viktigt så är varje situation en ny situation. Det gäller att jobba hårt med varje ny grupp och spelarkontakt, säger Per-Ola Lindkvist.

Han är glad över att vara på plats i MFF och har fått ett fint intryck av föreningen så här långt.

– Det känns fantastiskt inspirerande. Jag kommer i en tid där det händer mycket och ser fram emot att få jobba med och utvecklas tillsammans med de ungdomstränare som finns här. Det är väldigt bra grupp människor man rekryterat.

MFF:s ungdomsansvarige Mats Engqvist är glad över att man fått möjlighet att knyta Per-Ola Lindkvist till verksamheten.

– Per-Ola ska fortsätta på det goda arbete Jörgen Ohlsson gjort. Han har en lång bakgrund i skolan vilket är intressant för vår del. Det är viktigt för samarbetet vi har med skolorna, säger han.

huvudpartners

officiella partners