MFF förlänger med Martin Olsson

Publicerad 05 december 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Martin Olsson är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med 2024.

Martin Olsson kom till föreningen sommaren 2021 från BK Häcken och har hittills noterats för 41 framträdande och ett mål i den himmelsblå tröjan. I fjolårets Champions League-gruppspel deltog han i samtliga sex matcher och var en viktig spelare i laget som tog klubbens tjugoandra SM-guld.

Backen började sin karriär i Högaborgs BK innan han som 16-åring tog steget till Premier League-klubben Blackburn Rovers. Under sina sex år i Blackburn gick han från ungdomsproffs till att ta en startplats i Premier League. Karriären fortsatte sedan i Norwich City och Swansea City fram till 2019 innan fotbollsskorna packades ner för flytt hem till Skåne.

Under sina tolv år i Storbritannien slog han sig även in i det svenska landslaget där han i skrivande stund gjort 55 landskamper.

MFF och Martin Olsson är nu överens om ett nytt avtal som sträcker sig till och med 2024.

Martin Olsson

– Efter ett tufft år fyllt av besvikelser känner jag nu en enorm revanschlusta inför kommande säsong. Vi är inte nöjda och nu är det fullt fokus på att vinna cupen och ta SM-guldet hem till Malmö igen.

– Mitt fokus har hela tiden varit att förlänga med Malmö FF och jag är glad att vi har kommit överens. Nu är jag redo att tillsammans med laget ge våra fantastiska supportrar framgångarna de förtjänar.

Andreas Georgson

– Martin bidrar med erfarenhet och kvalitet samtidigt som han växer på ett fint sätt i sin ledarroll i truppen. En extra fördel för oss är att han kan spela både ytterback och mittback vilket ger nödvändig flexibilitet för laget och vi ser fram emot att fortsatt se honom ge allt för MFF.

huvudpartners

officiella partners