MFF förlänger kontraktet med Melker Ellborg

Publicerad 29 december 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF och den 18-årige målvakten Melker Ellborg har kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig till och med 2025.

Melker Ellborg har rötterna i Kalmar och lämnade moderklubben IFK Berga för Malmö FF inför säsongen 2019. I december 2020 skrev han på ett A-kontrakt med föreningen.

Under det gångna året har han regelbundet tagits ut till P18-landslaget och spelade fem matcher för MFF:s P19-lag i UEFA Youth League. Utöver speltid i en A-träningsmatch i somras satt han också på bänken i samtliga gruppspelsmatcher i UEFA Champions League.

Hans tidigare kontrakt som sträckte sig till 2022 förlängs nu med ytterligare tre år.

Andreas Georgson, tillträdande sportchef:

– Melker visar varje dag vilken professionell och lovande målvakt han är. Genom att förlänga kontraktet visar både han och vi att vi tror att förutsättningarna att ta klivet till seniorfotbollen finns i Malmö FF. Vi ska tillsammans göra allt för att skynda på den processen så mycket som möjligt. 

Melker Ellborg:

– Jag är jätteglad över hur det har fungerat i klubben hittills och hoppas att det fortsätter så. Samarbetet med Jonnie Fedel har varit fantastiskt och spelargruppen är jättebra att ha att göra med. Det finns inget annat ställe i Sverige som är mer utvecklande än Malmö.

– Det har varit ett lärorikt år med många roliga erfarenheter som jag tar med mig. Jag har tränat på bra hela året, varit med och vunnit SM-guld. Och det är en dröm sedan barnsben att få vara med om Champions League. Jag hoppas att fortsätta utvecklas med bra träning och förhoppningsvis få känna ännu mer på seniorspelet.

huvudpartners

officiella partners