MFF fick sista ordet på Celtic Park

Publicerad 19 augusti 2015 i Nyheter

Celtic FC öppnade starkt i den första omgången av play-off till Champions League. Men en stark laginsats och ett sent reduceringsmål av Jo Inge Berget gav MFF mersmak inför returen nästa vecka.

“You’ll never walk alone” hade knappt tystnat på läktarna innan Celtic FC gick till full anstormning mot Malmö vilket också snabbt gav resultat. I den tredje minuten utnyttjade hemmalaget de stora ytorna och Stefan Johansen hittade fram till Leigh Griffiths med en passning som skar rätt genom MFF:s försvar. Den skotske anfallaren placerade bollen säkert i mål.

Redan sju minuter senare utökade Celtic FC ledningen till 2-0. Den här gången nickade Nir Bitton bollen i mål på hörna efter att Johan Wiland blivit screenad ur situationen av en Celtic-spelare. MFF-målvakten lyckades strax därpå förhindra ett tremålsunderläge med en fin benparad, vilket också satte stopp för Celtics starka inledande offensiv.

Malmö lyckades äta sig tillbaka i matchen genom aggressivt bollvinnande och hårda dueller. Då började också målchanserna dyka upp. Vladimir Rodic tvingade Celtic-målvakten Craig Gordon till en bra räddning efter en framspelning av Nikola Djurdjic som krigade hårt i straffområdet. Djurdjic hade själv ett bra läge fem minuter senare men fick ingen ren träff på bollen i skottögonblicket.

Innan halvtidsvilan hade Celtic FC ytterligare en giftig målchans där bollen skruvade sig strax utanför Johan Wilands vänstra hörn. Och även om Malmö FF lyckades etablera sig allt mer i matchen var det hemmalaget som hotade mest när de satte fart.

I andra halvleks inledning var det dock MFF som tog tag i taktpinnen. I den 52:e minuten slog Magnus Wolff Eikrem ett inlägg från högerkanten som letade sig förbi både Celtics försvar och en språngnickande Djurdjic. Ensam med bollen blev den förre Celtic-spelaren Jo Inge Berget som resolut skickade in en otagbar missil i hemmalagets nät.

Målet gav en skiftning i matchbilden. Malmö började få allt mer kontroll på matchen och på läktarna började MFF-klacken överrösta hemmapubliken. Men så från till synes ingenstans kom 3-1. Anton Tinnerholm misslyckades med en nickrensning och Leigh Griffiths fick ett huvud på bollen som retfullt seglade i en lobb över Johan Wiland.

Celtic FC lyckades därefter få matchen till ett dödläge. Spelet blev sönderryckt, tempot var lågt och inga målchanser åt något håll gick att notera. MFF bytte in Felipe Carvalho och Tobias Sana för att etablera tryck vilket började visa sig de sista minuterna. Någon tydlig målchans blev det dock inte till en början.

Fjärdedomaren signalerade för fem tilläggsminuter i regnet på Celtic Park och i den 94:e fick MFF en hörna. Tobias Sana slog den mot mitten av straffområdet och hittade där Felipe Carvalho som nickade ner bollen till Jo Inge Berget. Norrmannen lyckades vrida kroppen och fick till ett hårt skott från kort avstånd vilket betydde 3-2 och ett jublande glatt Malmö som i matchens sista sekund fick med sig ett resultat som i allra högsta grad ger tro inför returmatchen.

Laguppställning:
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotun
Vladimir Rodic, Erdal Rakip (81’ Tobias Sana), Oscar Lewicki, Jo Inge Berget
Nikola Djurdjic, Magnus Wolff Eikrem (72’ Felipe Carvalho)

Mål:
1-0 Leigh Griffiths
2-0 Nir Bitton
2-1 Jo Inge Berget
3-1 Leigh Griffiths
3-2 Jo Inge Berget

Varningar:

Celtic FC: Scott Brown, Stefan Johansen, Nadir ÇiftçiMalmö FF: Anton Tinnerholm, Erdal Rakip, Yoshimar Yotun

huvudpartners

officiella partners