MFF – FC Roskilde 2-2

Publicerad 27 februari 2018 i Matches

I kylan på plan 9 tog ett för dagen väldigt ungt MFF emot danska FC Roskilde i en träningsmatch. En jämn match som slutade oavgjort efter ett sent mål av Franz Brorsson.

När domaren blåste igång den första halvleken var det MFF som tog initiativet och fick ett tidigt övertag. På en hörna i den tjugonde minuten kunde Noel Hansson nicka in ledningsmålet för MFF.

Med en halvtimme spelad kunde FC Roskilde kvittera på en straffspark och i matchminut 40 tog man också ledningen med 1-2.

Andra halvlek blev en jämn tillställning där båda lagen utbytte målchanser men som man misslyckades med att förvalta. Först på tilläggstid kunde lagkaptenen, Franz Brorsson, trycka in en kvittering genom att slå in sin egen retur efter att först ha nickat i ribban.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Jag har ett positivt intryck av matchen, utifrån förutsättningarna. Vi hade fyra tilltänkta spelare borta och kunde inte ställa upp så som vi initialt tänkt. Vädret och kylan påverkade också matchens kvalité.

– FC Roskilde hade flest chanser sett över hela matchen men det var inte ologiskt att vi fick till en kvittering i slutet. Den kom till efter en bra period där vi visade upp ett intensivt och frenetiskt spel.

– Det är blev en viktig erfarenhet för de unga. De vågade spela hela matchen igenom, förstod sina roller och visade prov på fin attityd. Trots att spelarna inte har spelat ihop tidigare så hade vi bra perioder, både offensivt och defensivt. En eloge till alla.

MålMalmö FF: Hansson (20’), Brorsson (91’)

FC Roskilde: Lindberg (30′), Thygesen (40′)