MFF – FC Helsingør 0–1

Publicerad 28 januari 2017 i Matches

Trots tre ramträffar i andra halvlek slutade årets första match med förlust för Malmö FF.

Malmö FF inledde årets första match med hög intensitet och skapade inledningsvis en hel del oreda i FC Helsingörs straffområde. Det var också MFF som fortsatte kontrollera den första halvleken med ett massivt bollinnehav, men utan att omsätta det i några hundraprocentiga målchanser.

MFF genomförde sju byten till den andra halvleken och kom ut med pigga ben och mycket energi. I den 54:e minuten var det nära att ge utdelning när den i paus inbytte Teddy Bergqvist sköt i ribban. Bara minuter senare var det dags för en ny ribbträff, denna gången från Pawel Cibicki på frispark.

I den 79:e minuten tog FC Helsingör ledningen med 1-0 efter ett missförstånd i MFF-försvaret. Bara minuten senare tilldelades Malmö FF en straff sedan nyligen inbytte Pavle Vagic rivits ner i straffområdet. Erdal Rakip slog straffen, men inte bättre än att den träffade stolpens utsida.

Mål
FC Helsingør: 79’ Olsen

Varningar
Malmö FF: 50’ Konate
FC Helsingør: 80’ Hegaard, 86’ LåLå Nielsen

Publik
3 084

Laguppställning
Fredrik Andersson

Andreas Vindheim (46’ Tinnerholm), Franz Brorsson, Lasse Nielsen (46’ Carvalho), Behrang Safari (46’ Konate)

Tobias Sana (46’ Svanberg), Magnus Wolff Eikrem (46’ Rakip), Oscar Lewicki, Jo Inge Berget (46’ Yotún)

Markus Rosenberg (46’ Bergqvist), Pawel Cibicki (66’ Vagic)

Avbytare: Pa Konate, Anton Tinnerholm, Erdal Rakip, Yoshimar Yotún, Mathias Nilsson, Mattias Svanberg, Teddy Bergqvist, Pavle Vagic, Felix Konstandeliasz, Hugo Andersson, Felipe Carvalho, Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners