MFF får egen TV-studio

Publicerad 07 januari 2010

Strax innan jul installerades MFFs egen TV-studio och i samband med träningstarten gjordes första programmet – En studio i blått.

– Tanken med vår studio är att vi ska kunna erbjuda mycket mer Web-TV än tidigare. Både enkla, snabba intervjuer, men också mer riktiga program. Som det nystartade En studio i blått, säger MFFs Kommunikationschef Per Welinder.

Studion är en del i ett SEF-projekt som syftar till att alla Allsvenska klubbar ska kunna börja erbjuda mer rörligt material. Utöver det klubbarna väljer att göra själva, kan media eller andra intressenter köpa in sig och producera eget material. Alla installerade studios kommer att kopplas upp direkt mot varandra, vilket betyder t.ex att man här nere på Swedbank Stadion, kan genomföra direktintervjuer via länk med spelare och ledare i andra klubbar, som sitter i sina respektive studios.

– Det ger oss möjlighet att t.ex. kunna göra intressanta reportage och inslag inför de olika matcherna. Sen får vi se om andra vill utnyttja det. De tidigare traditionella dagstidningarna blir allt aktivare på nätet. Sydsvenskan kommer ju sända våra försäsongsmatcher och med den här tekniken kan man ju enkelt genomföra en införintervju utan stora resekostnader, menar Per Welinder.

Men TV-studion kommer inte bara användas för produktion.

– Den är ett utmärkt redskap för mediaträning. Man kan få prova på att bli pumpad på massa frågor och sen direkt få se hur man framstår i bild när man svarar, berättar Per Welinder. Utöver oss själva kan man tänka sig att våra sponsorer kan intressera sig för den möjligheten.

Inledningsvis kommer man alltså satsa på ett Studioprogram där Andreas Georgson från kommunikationsavdelningen (tidigare tränare på fotbollsakademin och numera spelande tränare i Nike) är programledare och Anders Andersson husexpert.

– Vi vill göra ett längre program där vi bjuder in en gäst att vara med i samtalet.  För det ska vara mera av samtal och prat, än rena intervjuer, säger Andreas Georgson.

Tittarna av det första programmet kommenterade att du var otroligt lik Jon Inge Höiland, hur ser du på det?

– Det har jag hört många gånger, men han fixade ju SM-guldet, så jag tar det som en komplimang, skrattar Andreas Georgson.

Håll alltså ögonen öppna för fler program framöver och skicka gärna in önskemål om teman, frågor och gäster till webmaster@mff.se