MFF – Falkenbergs FF 2-0

Publicerad 02 mars 2019 i Matches

190302 Malmö FFs Marcus Antonsson deppar efter fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Malmö FF och Falkenberg den 2 mars 2019 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Seger mot Falkenbergs FF räcker inte för avancemang i Svenska Cupen.

MFF startade matchen i högt tempo och kunde tidigt sätta 1-0 efter att Marcus Antonsson påpassligt styrt in bollen efter ett skott av Romain Gall. Antonsson var fortsatt het och vara nära att göra 2-0 både en och två gånger i mitten av den första halvleken. Även Carlos Strandberg var nära att utöka ledningen men det dröjde till minut 41 innan MFF fick bollen i nät igen – Anders Christiansen satte matchens andra mål med ett vackert distansskott. 2-0 var ställningen i paus.

Det var fortsatt MFF-dominans i inledningen av den andra halvleken. Trean var inte långt borta när Carlos Strandberg vände bort sin försvarare och fick yta i straffområdet. Avslutet dock precis utanför stolpen. Bortalagets målvakt stod för ett par vassa parader under andra halvlek och trots massivt spelövertag och en hel del målchanser slutade matchen 2-0 till MFF.

Vi var beroende av andra resultat för att ta oss vidare från gruppen men Östers seger mot Degerfors innebär att vi är utslagna ur Svenska Cupen.

Uwe Rösler efter matchen:
– Det är blandade känslor idag. Vi var bra i perioder och lite slarviga emellanåt, vi tog inte hand om bollen på ett bra sätt stundtals. Det som var positivt var att vi skapade många målchanser och höll nollan mot ett allsvenskt lag, men det är klart att vi är besvikna över att ha missat avancemang.

Mål
Malmö FF: Antonsson (4’), Christiansen (41’)

Varningar
Falkenbergs FF: Ericsson (92’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (Lewicki 69’)
Romain Gall (Rieks 61’), Fouad Bachirou, Anders Christiansen (Rakip 83’), Arnór Traustason
Marcus Antonsson, Carlos Strandberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Eric Larsson, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Erdal Rakip, Adi Nalic

huvudpartners

officiella partners