MFF deltar i internationellt seminarium hos Schalke 04

Publicerad 14 juni 2017 i Nyheter

Bild från i höstas när Malmö FF stod som värd i projektet ”Clubs and Supporters for Better Governance in Football”. Foto: Supporters Direct Europe

Under 2016 och 2017 deltar Malmö FF i det internationella projektet ”Clubs and Supporters for Better Governance in Football”. I helgen samlas representanter från MFF och övriga parter i Gelsenkirchen i Tyskland för att delta i en workshop med temat ”medlemskap och ideellt arbete”.

Föreningarna som deltar kommer från flera olika länder och spelar på olika nivåer i sina respektive seriesystem. Den gemensamma nämnaren är styrformen med medlemmar som yttersta ägare. Projektet leds av organisationen Supporters Direct Europe och finansieras i sin helhet av EU:s Erasmus+ Sport-program.

I helgen arrangeras en tredje och sista workshop, denna gången med tyska Schalke 04 som värd.

Under workshopen kommer alla deltagande klubbar att diskutera flera olika ämnen, men alla med ett övergripande tema: hur man i en förening bör arbeta för att hantera och inkludera sina medlemmar. Syftet är att gemensamt hitta lösningar och idéer för medlemsstyrda fotbollsklubbar och supporterorganisationer.

Under avsnittet ”Managing membership” kommer Pierre Nordberg, Malmö FF:s Supporter Liaison Officer, och Pontus Hansson, styrelseledamot och sekreterare i Malmö FF, att berätta om hur MFF arbetar med medlemsfrågor, exempelvis årsmöten och medlemsförmåner.

I helgens workshop deltar även besökare som inte formellt ingår i projektet, men som är med för att samla in erfarenheter som kan vara till nytta för deras respektive organisationer. Exempelvis kommer besökare från UEFA, FARE (Football Against Racism in Europe) och CAFE (Centre for Access to Football in Europe).

Läs mer om projektet här.

I höstas var Malmö FF värd för projektets andra workshop. Läs mer här.

Läs mer om Supporters Direct Europe här.

huvudpartners

officiella partners