MFF cyklar mot cancer

Publicerad 12 juli 2013

MFF deltar i Rynkebys stora insamling till stöd för barncancerforskningen. Idag startar prologen och MFFs VD Per Nilsson cyklar främst i ledet.

Just nu pågår en stor insamling av pengar till forskningen om barncancer. Initiativtagare är Rynkeby och man manifesterar insamlingen genom att cykla från Lund till Paris. Idag är det prolog och man kommer att cykla från Barn- och ungdomssjukhuset i Lund (BUS) till Stortorget i Malmö.

– För MFFs del är det viktigt att vi är med och ger tillbaka till samhället, säger MFFs VD Per Nilsson. När det gäller barncancer är vi också engagerade i ”Henke Superman” och tidigare deltog vi i ”Min stora dag”.

Evenemanget inleds redan kl 14.00 vid BUS i Lund med välkomsttal och uppträden. I samband med detta kommer även MFF-spelarna Miiko Albornoz och Robin Olsen att besöka sjukhuset.

– Det ingår i våra spelares uppgifter att engagera sig i den här typen av saker och de tycker också att det både är roligt och viktigt, berättar Nilsson. Just BUS har spelarna också besökt tidigare på eget initiativ.

15.30 lämnar cyklisterna (alla som vill får cykla med) BUS och sträckan in till Malmö kommer att ledas av Per Nilsson. 17.30 beräknas man anlända till Stortorget i Malmö.

Från Malmö cyklar man vidare mot Paris dit man anländer nästa lördag. Cyklisterna kommer att eskorteras längs ett avstängt Champs-Elysées fram till Triumfbågen.

Efter avslutad manifestation kommer man att ha samlat in mellan 20 och 25 miljoner kronor.