MFF cupmästare efter straffar

Publicerad 26 maj 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF är cupmästare 2022. Det krävdes 120 minuter fotboll plus vars fem straffar innan en vinnare i Svenska cupen kunde koras i Stockholm.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark i cupfinalen på Tele2 Arena.

3′ Hammarby får matchens första avslut på mål. Ett avslut utifrån men Ismael Diawara parerar fint.

16′ Många MFF:are runt offensivt straffområde. Kiese Thelin hittar fötterna på Berget som drar till på ett tillslag, ett tungt avslut som smiter utanför målvaktens högra stolpe.

56′ Vi ställer om snabbt med en lyftning från Eric Larsson upp mot Sören Rieks. Sören skarvar bollen vidare till Kiese Thelin som testar halvvolley men avslutet går över.

90′ Berget vinner en frispark en bit utanför Hammarbys straffområde. Veljko Birmancevic lättar in bollen bakom försvarslinjen, Dennis Hadzikadunic är där, dyker efter bollen med pannan och det är nära, nära ett himmelsblått ledningsmål.

90′ Slutsignalen går på Tele2 Arena. Förlängning 2,15 minuter väntar i cupfinalen mot Hammarby IF.

93′ Vi kommer runt på vänsterkanten, ett lågt inlägg mot främre ytan. Där finns Berget, där finns Toivonen men Hammarbys målvakt får handskarna på bollen.

95′ Birmancevic vänder runt blixtsnabbt på offensiv planhalva. Går på avslut från distans och får i väg ett stenhårt avslut som dundrar upp i ribban bakom Hammarbys målvakt.

105′ Återigen kommer vi runt längs vänsterkanten. Inne i straffområdet finns Toivonen som får pannan på bollen men Hammarbys målvakt med en vass räddning.

120′ Ingen av lagen lyckas göra mål. Finalen får avgöras på straffar!

MÅL:

Hammarby IF:
Malmö FF:

Straffmål Malmö FF: Veljko Birmancevic. Jo Inge Berget. Martin Olsson. Ola Toivonen.

VARNINGAR:

Hammarby IF: Abbe Khalili (93′) ( Björn Paulsen 103′)
Malmö FF: Ola Toivonen (76′), Jo Inge Berget (84′),

Milos Milojevic Efter matchen:

– Jag är väldigt nöjd med titeln. Det är jätteviktigt. Det är min dröm att vinna titlar. Jag hoppas det kommer flera. Det sägs att titlar leder till titlar, jag hoppas och tror att det stämmer.

– Vår plan hade varit helt perfekt om vi utnyttjat den chans Dennis hade i sista minuten. Om jag är nöjd med spelet? Det spelar ingen som helst roll. Vi vann cupen. Killarnas ”effort” över 120 minuter höll högsta klass. Sista 30 minuterna tycker jag att vi är det bättre laget och det är vi som går för segern.

– Vi har jobbat på som vanligt de senaste veckorna. Vi har följt den normala processen. Vi har inte varit nöjda med resultaten, men vi vet att om vi gör det vi ska och jobbar på enligt plan så kommer resultaten. För vi vet att vi har kvaliteten.