MFF bjöds in till seminarium om fotboll och integration

Publicerad 07 juli 2016 i Nyheter

Hans Zielinski, Kristina Kappelin och Staffan Tapper på den svenska ambassadens redidens i Rom. Foto: Privat.

I samband med matchen mellan Sverige och Italien i sommarens EM-slutspel bjöd den svenska ambassaden i Rom in politiker, tjänstemän, journalister och representanter för idrottsföreningar för att tala om det kombinerade temat fotboll och integration. Staffan Tapper och Hans Zielinski från MFF i Samhället var inbjudna för att presentera MFF:s samhällsengagemang.

Ett av de samhällsengagemang som Malmö FF driver är Fotboll mot rasism, en fotbollsturnering för allas lika värde, och Staffan Tapper och Hans Zielinski presenterade turneringen som ett exempel på Malmö FF:s arbete med samhällsfrågor.

– För oss i Malmö FF är den sociala satsningen en del av det dagliga arbetet. Vi är inte bara vår elitverksamhet med a-laget i Allsvenskan. Samhället finns i klubben och klubben finns i samhället, säger Staffan Tapper.

– Fotbollen är kanske det största integrationsprojektet vi har och just turneringen Fotboll mot rasism är ett bra exempel på det. Unga människor spelar fotboll ihop, oavsett var de kommer ifrån, säger Staffan Tapper.

”Fotbollen förenar” var rubriken för evenemanget och bland de inbjudna talarna fanns bland annat den tidigare italienska landslagsmannen Marco Tardelli och Lisa Ek, proffs i italienska Fiorentina. Staffan Tapper var väldigt positivt inställt till eventet.

– Mottagandet och upplägget var fantastiskt. Det var väldigt roligt och jag är stolt över att få representera Malmö FF och Sverige i de här frågorna.

Mer om eventet i Rom, ”Fotboll förenar” finns här.

huvudpartners

officiella partners