MFF bjöd på målfest mot Halmia

Publicerad 06 maj 2023 i Dam,Nyheter

Det pratades om tidig seriefinal när MFF åkte upp till Halmstad för att möta IS Halmia. Då la himmelsblått in en extra växel, tog en övertygande seger och höll säsongens första nolla när slutsiffrorna skrevs till 6–0.

Linnea Svensson blev målskytt för femte gången den här säsongen.

Nyckelhändelser

Minut 1: Halmia med avsparken och matchen på Halmstad Arena är igång.

Minut 7: Mittback Linnea Svensson avancerar fram på offensiv planhalva och slår ett tidigt inlägg mot Sarah Mellouck som möter med pannan och nickar in 1–0.

Minut 22: Anna Plantin nära att utöka ledningen när hon rycker ifrån sin försvarare. Halmias målvakt räddar med en benparad.

Minut 29: Rebecka Holm provar från distans och får en kalasträff. Bollen sitter stenhårt i målvaktens bortre hörn.

Minut 30: Mål igen! Malin Gunnarsson tar hand om sin egna retur och trycker in 3–0 när vi spelat halvtimmen i Halmstad.

Minut 42: Anna Plantin får en ny djupledsboll att jobba på. Försöker placera in bollen bakom en utrusande målvakt men en ny fin räddning sätter stopp för Plantin.

Minut 56: En fin högerhörna från Rebecka Holm rensas undan och landar hos Thelma Persson Welin som drar till på volley. Målvakten räddar.

Minut 69: Malin Gunnarsson kommer runt på vänsterkanten och placerar distinkt in 4–0.

Minut 72: Linnea Svensson når högst på en hörna och skarvar bollen i stolpen.

Minut 74: Julia Welin gör sitt första mål i den himmelsblå tröjan när hon elegant lyfter in vårt femte mål för dagen. Kvarten kvar att spela i Halmstad.

Minut 89: Frispark strax utanför offensivt straffområde. Mittback Linnea Svensson kliver fram och hittar krysset. Fem mål på fem matcher för Linnea som toppar skytteligan i division 1!

MÅL

IS Halmia:
Malmö FF:
Sarah Mellouk (7′), Rebecka Holm (29′), Malin Gunnarsson (30′) (69′), Julia Welin (74′), Linnea Svensson (89)

Varningar

IS Halmia:
Malmö FF:

Laguppställning

Linnea Hagberg
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi, Madeleine Hejde
Rebecka Holm, Amanda Kander, Sarah Mellouk
Thelma Persson Welin, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Emelie Borg, Lovisa Wifvesson, Petronella Winblad, Erica Persson Welin, Julia Welin

Maxim Khalil efter matchen

– Får vi träff så är vi riktigt bra. Idag får vi träff mot en motståndare som står upp bra och stundtals gör det svårt för oss. Även om siffrorna springer i väg så är de tunga att möta, de är fysiskt starka och har spets som tvingar oss att vara påkopplade hela matchen. Vi var inte nöjda med vår prestation senast och att då se hur snabbt vi kan studsa tillbaka och gör en så fin prestation som vi gör idag är väldigt glädjande.

– Vårt andra mål kommer väldigt lägligt och när vi nästan direkt efter sätter dit trean så känner vi att vi avgör matchen där och då. Vi märker att de försöker ställa om sitt spel men vi var väl förberedda och hanterar det mycket bra skulle jag säga.

– Det är många som levererar och presterar idag. Vi gör ett par förändringar till dagens match men det är ingen som faller ur ramen utan alla kliver in och levererar. Även de som får hoppa in idag tar för sig och jag tycker det återigen visar att vi har en oerhörd bred trupp. Vi fortsätter vinna och jag kan inte vara annat än stolt över tjejerna som gång på gång visar hur duktiga de är på att verkligen ta till sig saker som vi tränar på och pratar om under veckorna.

– Linnea Svensson får göra mål idag igen och är bara någon centimeter från att bli tvåmålsskytt den här matchen också. Hon är oerhört viktig för oss förstås. Hon har en fin känsla i hur vi ska bete oss i matchen när den står och väger. Hon är klok och får med sig hela laget i sitt sätt att vara. Och det är ingenting man kan träna på.

huvudpartners

officiella partners