MFF besegrade UCF med 2-0

Publicerad 04 mars 2008

MFF vann över University of Central Florida med 2-0 efter att ha dominerat matchen stort, för att inte säga totalt. Bägge målen gjordes av Agon Mehmeti.

MFF vann också den andra träningsmatchen på Floridalägret, låt vara med mer sansade 2-0 – men så bjöd också University of Central Florida på ett värdigare motstånd än söndagens Palm Beach Pumas (MFF-seger 14-1).

Anes Mravac(76), Jimmy Dixon, Niklas Hansson, Christian Järdler

Babis Stefanidis, Robin Nilsson(61), Johan Andersson(71), Jiloan Hamad(71)

Edward Ofere, Agon Mehmeti(79).

Ersättare: Dejan Garaca(46), Daniel Theorin(76), Guillermo Molins(71), Ola Toivonen(71), Behrang Safari(79), Daniel Andersson(61).

Nedan finns referat av ett referat för information och överblick över matchen och dess händelser. Vi tackar Himmelriket för deras direktreferat, som vi använt som källa. Mer om matchen följer – håll utkik på MFF-tv!

MATCHEN SLUT – 2-0 till Malmö FF

85 min
Till synes fortsatt totaldominans för MFF – ett par bra anlopp och hörnor uppges pressa fram inte bara trötthet utan också kramp hos UCF:arna.

79 min
Tvåmålsskytten Agon ersätts av Behrang Safari, som spelar vänsterytter medan Molins går in centralt – och Toivonen upp på topp!

78 min
Daniel Theorin har ersatt Anes Mravac. UCF rapporteras se trötta ut…

74 min
Agon Mehmeti – igen!
Anes Mravac spelar Babis Stefanidis som spelar en omarkerad Agon – som gör sitt och MFF:s andra mål.

71 min
Guillermo Molins ersätter Jiloan Hamad på vänsterkanten.
Babis Stefanidis har haft en bra chans efter förarbete av Daniel Andersson och Agon Mehmeti, och Ofere var framme på returen.

70 min
MFF har haft ett par bra farligheter: två hörnor, avslut av Agon och Ofere.

61 min
Daniel Andersson ersätter Robin Nilsson.

55 min
MFF fortsätter dominera matchen, som dock uppges vara mindre händelserik för tillfället. MFF spelar mycket längs marken.

50 min
MFF har bytt målvakt i halvlek: Dejan Garaca ersätter Dusan Melichárek.

HALVTID
MFF leder med 1-0 efter mål av Agon Mahmeti i 39:e minuten. MFF har dominerat matchen stort och skapat en hel del chanser – men UCF har också varit framme ett par gånger och bjuder på motstånd av en helt annan kaliber i Palm Beach Pumas.Vilket inte minst syns i målprotokollet – såhär dags i söndags ledde MFF med 6-0…

39 min 1-0 till MFF!
Agon Mehmeti avslutar iskallt efter att Babis Stefanidis dribblat sig in i straffområdet och spelat snett inåt bakåt till Agon.
Dessförinnan en chans till UCF, som tog sig fram på sin vänsterkant och fick fram två farliga hörnor.

35 min 0-0
Ny bra chans för MFF: efter uppspel av Christian Järdler skjuter Ofere ett skott som målvakten tar, sedan är Babis Stefanidis framme på returen.

30 min 0-0
Agon Mehmeti har haft ett nytt friläge, men sämre avslut, och Ofere har skjutit strax utanför – två bra chanser.

26 min 0-0
Agon Mehmeti fri med målvakten efter djupledsframspelning av Babis Stefanidis – felaktigt avblåst för offside. MFF uppges såhär långt över lag dominera matchen stort.

20 min 0-0
4-1 i hörnor till MFF nu – på den senaste var målet nära när Johan Andersson nickade bollen i ribbans underkant.

15 min 0-0
Tre långa MFF-anfall och fint passningsspel.

10 min
2-1 till MFF – i hörnor… Tempot i matchen uppges vara betydligt högre och UCF:s motstånd betydligt bättre. En farlighet till vardera laget.

Avspark 12.00 lokal tid, 18.00 svensk tid.

Det är enligt uppgift 25 grader varmt och mulnande på matcharenan.

För tätare och mer detaljerad matchrapportering seHimmelrikets direktrapportering samt i viss mån även Sydsvenskans.