MFF avslutar sin försäsong med vinst mot starkt motstånd

Publicerad 25 mars 2023 i Dam,Nyheter

3 – 2-vinst i sista träningsmatchen innan seriepremiären när Malmö FF åkte över sundet. Det danska andraliga-laget B.93 stod för motståndet, som visade sig vara det bästa motståndet hittills i år.

MÅL

Malmö FF: Anna Plantin (6′), Anna Plantin (9′), Rebecka Holm (93′).
B.93: 55′, 80′ (straff).

LAGUPPSTÄLLNING

Linnea Hagberg
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi, Agnes Mårtensson
Petronella Winblad, Amanda Kander, Sarah Mellouk
Rebecka Holm, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Julia Cavander, Lovisa Wifvesson, Saga Fredriksson, Madeleine Hejde, Cornelia Lindgren, Melina Skarström.

MAXIM KHALIL EFTER MATCHEN:

– B.93 var det bästa motståndet vi mött i år, definitivt. Första tio gör vi riktigt bra, vi gör två mål direkt. Fint kombinationsspel mellan Malin (Gunnarsson) och Anna (Plantin) som hittar varandra två gånger om. Anna förvaltar bollen och gör jättefina mål båda gångerna. Sedan tar B.93 över matchen mer och mer. Vi sticker iväg några gånger och blir farliga, men dom sätter en oerhört hög press på oss som vi har svårt att komma ur. De är väl synkade i sin press och gör det riktigt bra. Inget annat motstånd denna försäsong har varit så skickliga både offensivt och defensivt. 

– I halvlek pratar vi om deras höga press och att vi ska försöka straffa deras sista linje genom att locka upp dom ännu mer. Tyvärr lyckas vi inte riktigt med det, och till slut gör dom mål. Vi får fortsätta försvara mycket i andra halvlek, även om vi har koll på dem. Men sen får dom en straff som de förvaltar till 2-2. Jag tycker vi fortsätter vara farliga när väl kommer uppåt. Vi är kliniska, och vinner boll efter boll. Tillslut hittar vi Rebecka (Holm) som gör 3-2 målet. 

– Om vi var förberedda för seriepremiären mot IFK Göteborg innan, så är vi definitivt det nu. Att vinna mot detta laget som är så bra på varje position och så synkade i allt de gör, det är riktigt starkt. Det är bara att vänta in premiären nu. Vi har tagit steg fortare än vad vi trodde i försäsongen. Vi har 37 gjorda mål och 7 insläppta, varav fyra av dem insläppta är från fasta situationer. Vi är väl förberedda och vi väldigt långt fram, både prestation- och resultatmässigt. Vi ligger precis där vi ska, till och med lite bättre. Nu gäller det bara att ta med det här självförtroendet in i säsongen. Jag hade inte kunnat hoppas på en bättre försäsong än vad vi har fått. 

huvudpartners

officiella partners