MFF arrangerade seminarium under Malmedalsveckan

Publicerad 22 augusti 2018 i Nyheter

Magnus Svensson (försäljningschef Malmö FF), Andreas Schönström (S) (kommunråd i Malmö stad), Niclas Carlnén (VD Malmö FF), Tony Rahm (M) (kommunfullmäktigeledamot i Malmö stad), Matthias Olsson (regionchef MIAB) och Karin Heri (Karriärakademin, Malmö FF & Svensk Elitfotboll).

Den här veckan arrangeras för första gången den politiska festivalen Malmedalen i Rosengård i Malmö. I måndags var MFF på plats för att samtala om föreningens samhällsengagemang, med fokus på arbete och etablering.

I juni besökte Malmö FF Almedalsveckan i Visby. Med syfte att få fler att rösta, framför allt förstagångsväljare, arrangeras nu för första gången Malmös lokala uppföljare, Malmedalen. 

Måndagens tema var arbete och etablering. MFF fanns där för att prata om bland annat Karriärakademin, föreningens initiativ tillsammans med staden och näringslivet för att minska ungdomsarbetslösheten i Malmö.

– Det var ett bra tillfälle för oss att prata om Malmö FF:s och idrottens ansvar i samhället. Politikerna som deltog var tydliga med att MFF har en betydande roll som samhällsaktör och beskrev vårt arbete som ”ovärderligt”, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Karin Heri är verksamhetsledare för MFF:s Karriärakademin och numera även nationell samordnare för satsningen hos Svensk Elitfotboll.

– MFF arbetar alltid under parollen ”Tillsammans” och detta gränsöverskridande samtal belyste precis det. Ingen klarar att lösa stadens utmaningar själv men tillsammans kan vi göra stor skillnad, säger Karin Heri.

huvudpartners

officiella partners